Artikel

Tyska författningsdomstolen: NPD ska inte förbjudas

Det tyska nationaldemokratiska partiet NPD kommer inte att förbjudas. Detta meddelade författningsdomstolen i Karlsruhe under förmiddagen.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Missa inte: I morgon (18 januari) är Sascha Rossmüller från NPD:s partiledning gäst i Motgift för att kommentera förbudsprocessen som pågått i över tre och resultatet som förmedlades idag.

Man menar visserligen att det nationalistiska partiets mål är “författningsvidriga”, men att man i dagsläget inte har något större politiskt inflytande (man har ungefär 300 kommunala mandat och 5000 medlemmar) och därför inte är ett hot mot den “frihetligt-demokratiska grundordningen”.

Kritiker menar att detta ändå kan röra sig om ett typ av förtäckt förbud, eftersom motiveringen öppnar för att man kan förbjuda NPD om man växer sig starkare som ett parti. Om ett parti tillåts existera, men inte att växa – vad fyller det då för funktion?

Exakt vad detta beslut från författningsdomstolen betyder är dock inte helt klart, och nationalisterna advokater ska nu gå igenom beslutet ordentligt för att se hur NPD kan arbeta vidare i den tyska förbundsrepubliken.

Artikeln kan komma att uppdateras.

Etiketter
Varning för falska nyheter!

Varning för falska nyheter!

 

Tro inte på gammelmedias lögner! Gör som mer än 6000 andra och skriv upp dig på Motgifts nyhetsbrev och få en sammanfattning av det viktigaste från Skandinaviens ledande svenskvänliga alternativmedia. 

Det är helt gratis och du kan säga upp din prenumeration när du vill.

Du är nu uppskriven på nyhetsbrevet - välkommen!