Artikel Kultur Utrikes

Hundratals Nordafrikaner stoppades av polis under nyårsnatten

Så var 2017 igång och somliga förnekar sig aldrig. Det nya året inleds i samma anda som förra året avslutades. Det som är nytt är dock att vi aldrig, i modern tid, varit bättre rustade för att hantera det.

Allas våra blickar var nog riktade mot tyska Köln för att se om förra årets massövergrepp på kvinnor skulle upprepa sig. Själv var jag ganska säker på att det skulle vara lugnt eftersom sexmobben från i fjol inte kunde vara så korkade att de återvänder till samma plats igen. Speciellt inte så eftersom det stått i varenda tysk tidning om det massiva polisuppbåd som skulle hålla ordning utan för katedralen i Köln.

Men nu har jag lärt mig årets första läxa… somliga är så jävla dumma att man inte kan förutse det.

Undantagstillstånd för att kunna fira nyår

Utanför katedralen (och centralstationen), vid festplatsen, rådde undantagstillstånd. Över 1 500 poliser var utkommenderade i Köln och de backades upp av hundratals frivilliga samt väktare och andra offentliganställda från olika myndigheter. Fyrverkerier var förbjudna på det stora festområdet och för att komma in var man tvungen att gå igenom en säkerhetskontroll där väskor kontrollerades. Stökiga personer eller den som var full avvisades direkt. Ja, just det, man hade också satt upp övervakningskameror så att storebror kunde se ordentligt.

Scenerna från förra nyår upprepades inte. Det hade krävts en smärre armé för att ha klarat av det. Några verkade dock ha tänkt försöka göra det. In i berättelsen träder därmed de som är så jävla dumma att man inte kan förutse det.

”Nordafrikanerna” kommer

På centralstationen dök det upp flera hundra unga män av ”nordafrikanskt ursprung” som Svenska dagbladet uttryckte det vilka polisen höll kvar och tillbaka. De hade planerat resan till Köln gemensamt men var dock inte välkomna. Också vid en annan järnvägsstation stoppades 300 personer på ett tåg. Kunde man inte identifiera sig blev man avvisad eller gripen.

Om det verkligen var en ”favorit i repris” man planerat skall jag låta vara osagt. Man ska ju inte dra förhastade slutsatser… har jag hört. Men jag får en känsla av förra årets ”firande” hade upprepat sig om det inte varit för den massiva, och riktade, insatsen från myndigheterna.

Riktad skriver jag, eftersom det uttryckts klagomål från ”allmänheten” om att polisen gjorde sina val utefter etnicitet. Min motfråga blir ju då: hade de inte goda skäl till det, med tanke på förra gången?

Men, det fungerade ju …

… kanske någon av alla Sociala rättvisekrigare och öppna gränser-förespråkare drämmer till med och pekar på att bara två anmälningar om sexuella övergrepp hittills kommit in till polisen i Köln. Alltså kan vi ha öppna gränser, mångkultur och massinvandring.

Ja, visst kan vi det. Om vi också vill ha ett samhälle som kräver en mindre armé av poliser för att hålla ordning under ett nyårsfirande i en stad på en begränsad yta. I en polisstat med ett övervakningssamhälle går det att hålla ihop det hela, under en tid i alla fall. Historien visar dock att det är ohållbart i det långa loppet.

Frågan är om vi vill betala det priset bara för att upprätthålla det hela i någon generation eller två? Jag tycker inte det. Speciellt inte eftersom de som drabbas inte är de som förespråkar det eller fattar besluten. Om det enkom varit multikulti-förespråkarna och beslutsfattarna som blev våldtagna, trakasserade, rånade och föll offer för terrorismen så hade jag varit aningen mer positiv till det.

Men så är det inte. Det är vanligt hyggligt folk som drabbas och så kan vi helt enkelt inte ha det. Så, nej, det fungerar inte.

364 dagar kvar

Nu är det snart bara 364 dagar kvar av 2017. Med tanke på hur polis och massmedia inledde förra året med att mörka och ljuga så vet vi inte hur året inletts. Det kommer väl ge sig med tiden. Jag är dock övertygad om att den förda politiken redan skördat nya offer i såväl Sverige som Europa.

Dock kan vi glädja oss åt att vi, den nationella oppositionen, nog aldrig varit bättre rustad än vi är nu. Medborgargarden som vaknade till liv 2016; högljudda protester vid kommunala möten om ”flykting”-mottaganden; framväxande lokala initiativ runt om i landet och en alternativ media som faktiskt håller på att vinna kulturkriget – allt detta sammantaget bådar sannerligen gott inför det nya året.

Annonser

Om skribenten

Magnus Söderman

Magnus Söderman

En etnisk svensk man som befinner sig mitt i livet; opinionsbildare, författare och radiopratare på Motgift.

Populära kommentarer

  1. Vad gäller dumhet. Jag har stött på ordet "moron" i både engelskan och i spanskan och funderar allvarligt på om det har ett samband med "morerna" då det uppenbarligen verkar som om förövarna vill återvända till brottsplatsen.

    Men samtidigt är det våra egna politiker i EU som är mest idioter som inte ser till att få igång arresteringar och deporteringar av illegala invandrare så att de återvänder exakt dit där de hör hemma. Och om dessa länder inte tar emot dem så föreslår jag att man släpper dem i gummibåtar på internationellt vatten utanför dessa länder och ger dem varsin paddel. Det är det mest humana jag kan föreställa mig.

    Vad gäller människor som blir våldtagna, trakasserade, rånade och faller offer för terrorismen så är fortfarande majoriteten av de som utsätts exakt de individer som skapat problemet genom att:

    1. Envisas med att betrakta agenda-styrd massmedia ägd av utländska intressen som helt tydligt vill skapa kaos i EU och i världen.

    2. Envisas med att rösta på exakt de partier som skapat det elände som de nu utsätts för.

Dessa kommentarer är från vårt forum, ge dig in i diskussionen på forum.motgift.nu

Folk som diskuterar detta på forumet:

Varning för falska nyheter!

Varning för falska nyheter!

 

Tro inte på gammelmedias lögner! Gör som mer än 6000 andra och skriv upp dig på Motgifts nyhetsbrev och få en sammanfattning av det viktigaste från Skandinaviens ledande svenskvänliga alternativmedia. 

Det är helt gratis och du kan säga upp din prenumeration när du vill.

Du är nu uppskriven på nyhetsbrevet - välkommen!