Lögnaktig muslim avslöjad

Muslimen Adam Saleh blev en världsnyhet när han påstod sig ha blivit avkastad av ett plan bara för att han pratade arabiska. Nu har lögnmedia återigen avslöjats med att sprida falska nyheter.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Den muslimske YouTube-kändisen Adam Saleh blev en världsnyhet när han gick ut med han blivit avkastad ett plan från Delta Airlines för att han “pratat arabiska”. Trots att varje sunt tänkande människa förstad att här låg både en och två halalslaktade hundar begravna så togs påstående upp som en nyhet över hela världen.

Allt ifrån CNN till RT och lilla Västerbottens-Kuriren rapporterade om den islamofobiska skandalen, och på Twitter skrek fårskallarna sig så hesa att #BoycottDelta blev en trendande hashtag.

Ganska snabbt kunde dock gräsrötter på internet göra det jobb världens journalister var alldeles för lata, eller inkompetenta, att göra. Snabbt konstaterades att Saleh med allra största sannolikhet ljugit – muslimen är nämligen känd just för att göra “skämtvideos” på flygplan där han på olika sätt försöker lura folk att han är en islamistisk terrorist för att se folks reaktioner.

Han har dessutom tidigare förfalskat minst en video; till exempel där han betalade en skådespelare för att låtsas var en rasistisk vit polis som trakasserade stackars muslimer. Klippet fick stor spridning, och i lögnmedia presenterades den som sanning.

RamzPaul kommenterar fallet

Vilka sprider falska nyheter?

De flesta nyhetssidor har nu uppdaterat sina ursprungliga artiklar med en nyansering av det hela, men en stor del av skadan är redan skedd. För en stor del av fårskallarna är Delta Airlines det islamofobiska flygbolaget, och Adam Saleh lär kunna fortsätta producera sina lögnaktiga videos vars enda mål verkar vara att framställa vita människor som “rasister” och muslimer som “oskyldiga offer”.

Liken på Berlins julmarknad hade inte ens kallnat förrän lögnmedia behövde hitta en “islamofobisk” historia att berätta. Men precis som med så många andra “islamofobiska” och “antisemitiska” brott som lögnmedia slår på stora trumman för visade sig denna vara osann.

Kom ihåg det nästa gång du hör gnället om “falska nyheter”.

Om skribenten

Dan Eriksson

Dan Eriksson

Född 1982 och uppvuxen i Skogås söder om Stockholm. Flyttade utomlands redan 2007 och är numer bosatt med familj i Berlins utkanter.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp