Juldekorationer i Lettland upprör (enligt) Russia Today

Den som varit på marknader i Estland, Lettland eller Litauen vet att det är en förnämlig upplevelse. Julmarknader där bör således vara något utöver det vanliga. Uppenbarligen är det så, vilket Russia Today ilsket rapportera om.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Vad verkar då vara problemet. Vid julmarknaden i huvudstaden Riga har det satts upp runlika dekorationer som kanske skall föra tankarna till snöflingor. Det i sig upprör inte, det gör däremot en dekoration man funnit och som är “kusligt lik svastikan”. Detta är, enligt den ryska nyhetskanalen ännu ett exempel på landets “relationer till nazistisk symbolik”.

juldekoration

Att svastikan är en urgammal symbol som föregår nationalsocialismen med över tusen år, spelar mindre roll när RT skall göra politik. Kanske bör vi tipsa om de lussekatter som bakades i form av svastikor (och görs än idag av somliga)?

Personligen uppskattar jag det okomplicerade förhållningssätt som baltstaterna allt som oftast uppvisar när det kommer till den politiska korrektheten och det faktum att symboler ofta har långt många fler betydelser än vad det ängsliga politiskt korrekta väljer.

Och bara för att göra historien ännu bättre så låter stadens borgmästare, Nils Usakovs, meddela att dekorationen inte kommer att plockas ned.

Om skribenten

Magnus Söderman

Magnus Söderman

En etnisk svensk man som befinner sig mitt i livet; opinionsbildare, författare och radiopratare på Motgift.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp