Vänsterns förakt för demokratin

Medan vänstern runt om i världen gärna utmålar sig som goda demokrater blir det tydligt att deras demokrati bara är viktig när folket röstar som vänstern vill.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

När Sverigedemokraterna valdes in i riksdagen samlades tusentals människor på Sergels Torg för att demonstrera. När britterna röstade för suveränitet och för att lämna EU fylldes Londons gator av skrikande horder. När nu Donald Trump valts till president för USA beger sig vänsterns gatutrupper återigen ut för att skrika, gorma och hota med att mörda folk som tycker annorlunda.

Missförstå mig inte; jag är helt klart för demonstrationsfrihet, även för människor som vill ha högre skatter, könskvotering och folkutbyte. Men det man måste fråga sig är vad det är man egentligen demonstrerar emot eller för?

Det är en sak att demonstrera mot förd politik. Eller för sin egen sidas förslag inför ett val. Eller tillochmed mot att det hålls val överhuvudtaget. Men att demonstrera mot hur folk har röstat i ett val; vad vill man uppnå med det?

Om man utgår ifrån att syftet med en demonstration är att genomdriva politiska förändringar blir det hela absurt. Vad är det man vill förändra? Vill man ogiltigförklara valutgången?

Hyckleri och folkförakt

Jag ser många brister i demokratin och den allmänna rösträtten, och skulle helt klart kunna delta i en demonstration för ett bättre och effektivare statsskick; men att påstå sig vara för demokrati och allmän rösträtt och sedan när folket har fått använda den rösträtten demonstrera mot hur de röstade? Nej, det låter som totalt hyckleri i min öron.

Vi minns också hur kaviarkommunisten Rosanna Dinamarca vägrade tilltala Björn Söder som talman, trots att folket röstat fram honom till det genom att göra Sverigedemokraterna till tredje största parti 2014. Även dåvarande vice statsministern, Åsa Romson, visade sitt förakt mot de svenska väljarna när hon vägrade skaka hand med Jimmie Åkesson efter en debatt 2015.

Mycket tyder på att Sverigedemokraterna blir största parti efter valet 2018, vilket kan förväntas trigga igång en reaktion av skrik, gråt och argt studsande från vänsterpöbeln — och så länge det håller sig till det kan man väl le i mjugg. Men vad händer den dagen, för den kommer att komma, då ett sant nationellt alternativ får politiskt inflytande i parlamentet?

Visserligen lär vänstern vara decimerad redan då, men den grad av hyckleri som kokar inom dem bör också tas på allvar, för den avslöjar vad de egentligen talar om när de använder ord som “demokrati” som för de allra flesta människor faktiskt betyder folkstyre; att majoritetens bestämmer och resten får foga sig efter det.

Låt oss återerövra demokratin

Om det inte är vad demokrati betyder, vilket vissa av vänsterns företrädare påstår; till exempel Marie Demker som menar att demokrati handlar om “mänskliga rättigheter” och Göran Rosenberg som föraktar folkomröstningar, så öppnar det upp för en hel del intressant. Till exempel borde sådana som jag, som inte alls tycker att extrem fördelningspolitik och höga skatter är något vidare sätt att bygga ett samhälle på, kunna strunta i att betala skatt. Varför ska vi acceptera att majoriteten röstat för sådana dumheter?

Nä, det som blir tydligt är att “demokrati” för vänstern betyder vänsterpolitik. Alla som tycker annorlunda; må det så vara om invandring, ekonomi, familj eller vad som helst, blir därmed per automatik “odemokratiska” i deras värld.

Kanske är det dags att vi på allvar återerövrar begreppet och definierar det så som det bör definieras i god nationell andra, ett demo för kratos, ett styre för folket.

Om skribenten

Dan Eriksson

Dan Eriksson

Född 1982 och uppvuxen i Skogås söder om Stockholm. Flyttade utomlands redan 2007 och är numer bosatt med familj i Berlins utkanter.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp