Transport utesluter Sverigevän – ingen bör förvånas

Sammy Augustsson från Nybro är inte bara lastbilschaufför, han är också aktiv i Sverigedemokraterna och har sedan 2014 en plats i kommunstyrelsen för partiet. Detta går inte an enligt Transport.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Sammy Augustsson från Nybro är inte bara lastbilschaufför, han är också aktiv i Sverigedemokraterna och har sedan 2014 en plats i kommunstyrelsen för partiet. Detta går inte an enligt Transport.

Transportarbetareförbundet är ett fackförbund och som oftast med fackförbund är de vänster. En gång i tiden betydde det – säger man i alla fall – att man stod upp för arbetares rättigheter till bra lön, ledighet, rätt arbetstider och goda arbetsförhållanden. Att man därmed också måste skriva under på deras politiska agenda kanske kan verka orimligt, men så är det likafullt.

Personligen upprörs jag inte av att Transport nu, och åter igen, sparkar ut en sverigedemokrat från förbundet. Det är spelreglerna och så länge medlemmarna i gemen accepterar det kommer det att fortsätta vara så. Hycklar de? En aning. Vice förbundsordföranden säger så här:

– Om man är aktiv sverigedemokrat, det vill säga ställer upp i riksdag-, landsting- eller kommunalval har man också tagit på sig att föra fram deras politik och den politiken strider mot våra stadgar när det gäller alla människors lika rättigheter och lika värde.

Det är deras tolkning och deras förbund.

Vi som tillhör den nationella oppositionen måste ordna för oss själva. Det får bli ett slut på att söka acceptans hos svenskfientliga organisationer som Transport, vilka i sin tur ger av medlemspengar till organisationer som Expo.

Det gjordes ett försök att starta upp en fackförening som skulle vara ett alternativ för sverigevänner, men det föll ihop av bristande intresse. Tydligen var inte tillräckligt många intresserade vid det tillfället. Kanske skulle det se annorlunda ut idag.

Alldeles oavsett så är det åt det hållet vi måste verka och en förutsättning för att vi ska lyckas är så klart att beröringsskräcken bland Sverigevänner, oavsett schattering, försvinner.

Vi måste bryta ekonomiskt såväl som mentalt med systemet och alla deras tentakler. Så länge man spelar enligt deras spelregler kommer vi inte att vinna.

Svårare än så är det inte!

Den som är medlem i ett fackförbund bör omedelbart söka utträde. Självfallet bör man behålla sin a-kassa, vilken inte är beroende av medlemsskap i själva fackföreningen.

Inte nog med att ens medlemsavgift går till intressen som står emot Sverige och svenskarna, så kan man inte räkna med att få hjälp. De stora röda fackförbunden ligger till sängs med socialdemokraterna och pamparna som leder dem är i allt väsentligt korrupta. Lägg sedan därtill att den som är för Sverige och svenskarna; den som tillhör oppositionen, utan tvekan kommer att tvingas fäkta för sig själv om konflikten med arbetsgivaren skulle handla om det politiska engagemanget.

Om man inte ens får vara med i ett fackförbund för att man är oppositionellt engagerad, varför skulle de stå upp för en medlem som hamnar i konflikt?

Om skribenten

Magnus Söderman

Magnus Söderman

En etnisk svensk man som befinner sig mitt i livet; opinionsbildare, författare och radiopratare på Motgift.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp