En flyktingamnesti kommer att bli den enda utvägen

Vad skall ske med alla de tiotusentals människor som skall avvisas från Sverige men som går under jorden och gömmer sig? Kommer det finnas politiker i Sverige som är beredda att fatta de svåra besluten? Det är föga troligt. Snarare kommer en generell amnesti är bli den enda utvägen framöver.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Vad skall ske med alla de tiotusentals människor som skall avvisas från Sverige men som går under jorden och gömmer sig? Kommer det finnas politiker i Sverige som är beredda att fatta de svåra besluten? Det är föga troligt. Snarare kommer en generell amnesti är bli den enda utvägen framöver.

De styrande – ivrigt påhejade av kändisar, messmedia och proffstyckare – lät “flyktingar” fritt trampa in över Sveriges gränser. Över 10 000 i veckan kom under en period. Det som skedde var crescendot på årtionden av en folkutbytespolitik.

Sedan gick det inte längre, trots att statsminister Löfven bara några månader innan lovat att det skulle gå. Sverige ansträngdes till bristningsgränsen under främlingsinvasionen 2015 och till sist var det bara att dra i handbromsen.

Somliga kanske tror att denna inbromsning är en försmak av en ny tid med hårdare tag och kraftig begränsat flyktingmottagande. Så är det inte. Man behöver bara återhämta sig och få ordning bland kommunerna och i finanserna. Sedan kommer slussportarna öppnas. Det är ju inte så att politiker och journalister kommit fram till att det eftersträvansvärda är ett etniskt homogent Sverige. Långt ifrån.

Fram till 2015 har Sverige haft en relativt ordnad massinvandring. Förvisso har människor som fått avslag gömt sig och exempelvis Svenska kyrkan har hjälpt lagbrytarna på traven.

Nu är det litet annorlunda. Enligt inrikesminister Anders Ygeman kan det röra sig om uppemot eller över 80 000 personer som ska avvisas från Sverige. Det kommer aldrig ske.

I Sverige gömmer sig tusentals personer som fått avslag och allt fler blir det. Gruppen fylls på hela tiden och så kommer det att fortsätta.

Med detta i åtanke kommer vi snart att stå inför två alternativ. Det ena är att ge alla illegala amnesti och låta dem stanna; det andra är att ta i med hårdhandskarna och köra ut dem. Det sistnämnda skulle kräva åtgärder som får Reva-projektet från 2012 att framstå som fredagsmys.

Kan du tänka dig någon svensk politiker som kommer ge polisen order att med kraft aktivt kontrollera, uppsöka, omhänderta och sedan utvisa tiotusentals illegala i Sverige?

Jag kan inte se det framför mig.

Och då återstår bara det första alternativet: generell flyktingamnesti. Motiveringen kommer vara att vi i anständighetens namn inte kan tillåta hur ett samhälle i samhället växer fram bland dessa människor. Vi måste få in dem i samhället, det är det enda humana, kommer man säga. Man kommer hänvisa till att de är för många (men inte att de blivit så många på grund av den medvetna politik man fört). Sådana tongångar hör vi från USA.

Arbetet för detta har redan börjat och så klart, det börjar hos vänstern. Göra Greider skriver om detta i Dagens ETC och menar att det är en av få pragmatiska vägar att välja. Och han har rätt, eftersom ingen i 7-klövern (eller SD antagligen) vore beredd att fatta de beslut som annars skulle krävas.

Till sist kommer det bara finnas två vägar: hårdhandskar eller amnesti.

Personligen skulle jag inte ha några som helst problem att besluta om Reva upphöjt till tio. Jag vore beredd att ställa grupp mot grupp och göra allt för min grupp – svenskarna! Skulle de sedan resultera i fördömanden skulle jag inte bekymra mig det minsta. Man ska göra rätt och inte rädas något och de politiska ledarnas ansvar ska alltid vara att sätta det egna folket främst.

Men nu har inte jag, eller sådana som jag, denna möjlighet utan vi är utlämnade åt helt andra krafter. Därför är den logiska slutsatsen att en flyktingamnesti kommer bli verklighet vad det lider, alternativet skulle nämligen först kräva en nationell revolution, och någon sådan står inte för dörren just nu.

Om skribenten

Magnus Söderman

Magnus Söderman

En etnisk svensk man som befinner sig mitt i livet; opinionsbildare, författare och radiopratare på Motgift.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp