Efter asylsökarnas trakasserier – lokalbefolkningen slog tillbaka!

Efter ett stort antal misshandelsfall, sexuella trakasserier och övergrepp mot lokalbefolkningen och turister i Bautzen fick man till slut nog. 80 män och kvinnor ur lokalbefolkningen samlades under onsdagskvällen för att konfrontera gängen.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Asylsökande i Bautzen, som ligger i Sachsen i forna Östtyskland, har under lång tid provocerat, stört och trakasserat lokalbefolkningen på och runt stadens centrala torg Kornmark. De påstådda flyktingarna samlas där i stora grupper för att utnyttja platsens gratis trådlösa internet och dricka sig berusade, något som flera gånger resulterat i slagsmål och sexuella övergreppsförsök.

I tisdags misshandlades en tysk pojke av utlänningarna, när de slog och skar honom med en glasflaska, så att han var tvungen att föras med ambulans till sjukhuset. Detta verkade dock vara droppen som fick bägaren att rinna över, för under onsdagskvällen samlades ett åttiotal tyska män och kvinnor för att visa var skåpet skulle stå.

Polisen skyddade asylsökarna — för att sedan bli attackerade av dem

Efter ett inledande flaskregn stormade tyskarna fram, och tvingades förutom asylsökarna också slåss med den lokala polismakten som tipsats om samlingen. När tyskarna till slut avbröt kravallerna för att omgruppera sig i mindre grupper, gav asylsökarna sig istället på poliserna som nyss hade skyddat dem. Flaskor, stenar, plankor och annat användes för att attackera poliserna, som lyckades freda sig med pepparsprej och batonger.

Utanför ett av stadens asylboenden eskalerade sedan situationen igen, och trots att hundra poliser stationerats utanför boendet för att skydda asylsökarna från den uppretade folkmassan, lyckades tyskarna återigen attackera och slå till med full kraft.

Flera personer skadades, och minst en person — en 18-årig marockan — hittades av poliserna blödandes med sticksår i armen. När han fördes med ambulans till sjukhuset samlades den uppretade folkmassan igen och försökte hindra ambulansen från att lämna platsen.

Asylsökarna ett jätteproblem i staden

Att stora gäng av asylsökare spenderar hela dagarna med att supa och bete sig illa på Kornmarkt har fått stora konsekvenser också för den lokala turistnäringen. Chefen för Best Western am Kornmarkt, Holger Thieme, menar att polisen måste agera snarast, och föreslår ett stopp för gratis internet på platsen samt ett förbud mot alkoholförtäring. Han berättar också hur han själv drabbas att många gäster klagar och vill byta hotell, samt att de inte vågar gå ut om kvällarna när asylsökarna står i klungor och ropar förnedrande ord efter dem.

Personligen tror jag varken alkoholen eller internetuppkopplingen är problemet. Lös problemet på riktigt istället; internera, deportera, repatriera!

Etiketter

Om skribenten

Dan Eriksson

Dan Eriksson

Född 1982 och uppvuxen i Skogås söder om Stockholm. Flyttade utomlands redan 2007 och är numer bosatt med familj i Berlins utkanter.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp