Slokande flaggkonst är ett angrepp på Sverige

Om och om igen tar de svenskfientliga sig ton att förnedra Sverige, svenskarna och vårt arv. Helst ska det finansieras av svenska skattebetalare. Här skriver Björn Björkqvist om den slokande flaggan i Göteborg.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

“Konstverket” Du gamla, du fria, med en slokande flaggstång, upprör många vanliga svenskar. På så sätt har “konstnären” lyckats, om syftet är att angripa vanliga svenska arbetare. Makten blir dock ingalunda provocerad. I maktens korridorer, det vill säga i Rosenbad, Aftonbladets byggnad och så vidare, masar sig människor fram som jublade när Carl Johan De Geer skrev KUKEN på den svenska flaggan 1967.

På den tiden var det provokativt och olagligt. Idag är det nästan tvärtom. Skolor stoppar svenska flaggan på skolfoton och vägrar hissa flaggan på vår nationaldag. I Göteborg flaggar kommunen med bögflaggor på Sveriges nationaldag.

När Göteborgs-Posten skrev om installationen – som genomförs med stöd från Göteborgs kultur och Västra Götaland kultur – ville “konstnären” inte uttala sig om syftet med att skända vår nationalsymbol och GP lät sig nöjas med detta. På installationens Facebooksida kan man dock få veta mer:

“DU GAMLA, DU FRIA ställer frågor kring nationellt identitetsskapande. Flaggan som den starkaste symbolen för landsgränsen; för det som är innanför och det som är utanför, har sloknat. Den är bruten, uppgiven och sorgmodig.

“Vi lever åter i en tid med ökad fascism, patriotism och högerpopulism. Är idén om nationalstaten det bästa sättet att organisera vårt samhälle nu och i framtiden? Hur kan landsgränsen förstås i relation till ett globalt kapitalistiskt system där den nationella politiken får allt svårare att handla? Vem är innanför och vem står som konsekvens utanför? Som svenskfödd och vit man ställer Norström frågor om sitt eget ansvar och identitet.”

Det är alltså som väntat ett vänstersinnat angrepp mot svenskarna.

I dessa rum beslutas det om att finansiera det antisvenska arbetet.
I dessa rum beslutas det om att finansiera det antisvenska arbetet.

Även om installationen vore en protest mot Sveriges sönderfall så vore det ett högst olämpligt uttryckssätt. Vår flagga är symbolen för vårt folk. Flaggan är en gammal motståndssymbol som uppstod under våra otaliga strider mot danskarna. Flaggans symboliserar allt svenskt blod som spillts för vår frihet. Flaggan symboliserar alla svenskar som strävsamt arbetar idag för att få vardagen att gå ihop. Flaggan symboliserar kommande generationer av svenskar som på grund av dagens politik inte kommer att få det så lätt.

En stroppig “konstnär” ska inte komma och skända vår flagga och därmed vårt folk. Jag hoppas att installationen inte blir långvarig.

Om skribenten

Björn Björkqvist

Björn Björkqvist

Skribent som efter cirka 20 års skrivande för olika tidningar och hemsidor slutligen hittat hem till Motgift.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp