Välkommen till Sverigearabien

Hur ska Sverige lösa problemen med sexuella trakasserier på festivaler, i badhus, på stränder och på gator och torg? Kanske är en uppdelning mellan könen i det offentliga vägen framåt? Välkommen till Sverigearabien.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Hur ska Sverige lösa problemen med sexuella trakasserier på festivaler, i badhus, på stränder och på gator och torg? Kanske är en uppdelning mellan könen i det offentliga vägen framåt? Välkommen till Sverigearabien.

Jan Guillou försökte i en kolumn i Aftonbladet bevisa att sådana som jag inte vet vad vi pratar om när vi skyller ökningen av sexuella trakasserier på massinvandringen. Han skrev:

“Att ‘testosteronstinna’ unga muslimska män skulle skapa oro bland svenska kvinnor är bara ett svår­bevisat cirkelresonemang. Föreställningen att dessa unga män kommer från ”kulturer” där ensamma kvinnor på gatan vore lovligt byte är ­totalt bakvänd. Tvärtom skulle de unga männen inte bli långlivade i sina gamla hemländer om de praktiserade sådan kvinnosyn.”

Jag svarade honom på Motgift och konstaterade:

“Sedan har Guillou rätt i att dylikt beteende hemmavid – där sharia gäller och myndigheterna är tusenfalt hårdare än i Sverige – inte accepteras… så länge kvinnan inte går ut utan huvudduk vill säga, eller ensam för den delen… och så vidare. Lösningen Janne, är således en arabisering av Sverige. Om svenska kvinnor bar muslimsk klädsel och inte gick ut ensamma så kanske de skulle klara sig bättre.”

Och det verkar vara just denna lösning man går mot i Sverige idag. I midsommartid gick Anna Lundin och hennes tvillingbarn till Gottsundabadet i Uppsala. Men när det uppdagades att ena femåringen var pojke så tog det stopp, då var de inte välkomna eftersom badhuset just då hade badtid endast för kvinnor. Gottsundabadet är inte ensamma och det ropas allt högre efter mer könsuppdelning.

Festivalen Kulturkalaset i Göteborg funderade över att införa kvinnozoner efter alla sexuella trakasserier som tjejer råkat ut för på festivaler runt om i Sverige. Hur det slutade vet jag inte, men man funderade i alla fall över det.

I den tyska staden Regensburg föreslog en politiker som fruktade för sina döttrar och sin hustrus säkerhet, att staden borde införa speciella kvinnozoner på lokaltrafiken. Liknande diskussioner har förts i Sverige.

Jag vill här upplysa om att det finns länder där dylikt redan är praxis. Ett sådant land är Saudiarabien. Där finns det restauranger som inte serverar kvinnor och banker och postkontor har separata avdelningar för män och kvinnor. Därtill får kvinnor inte färdas i bil om det inte är med sin make och man kan när som helst tvingas bevisa sitt äktenskap på stan. Till och med planerar man för en hel stad med arbetsplatser bara för kvinnor.

Kanske visar Saudiarabien vägen framåt för Sverige. Om vi bara könssegregerade mer och fick våra kvinnor att täcka sig (eller inte gå ut om inte far, bror eller make är med) så skulle vi slippa sexuella trakasserier.

Vi skulle ju förvisso kunna återta Sverige också och göra oss av med alla som inte klarar av att visats i närheten av lättklädda kvinnor. Men av någon anledning är inte det ett alternativ för “våra” politiker. Nej, ett framtida Sverigearabien verkar vara att föredra.

Om skribenten

Magnus Söderman

Magnus Söderman

En etnisk svensk man som befinner sig mitt i livet; opinionsbildare, författare och radiopratare på Motgift.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp