Sturmvogel eller Pride – vilket är lämpligast för barnen?

I helgen har media beskrivit två olika aktiviteter som riktats till barn. Ett tyskt sommarläger som i avskildhet ägt rum i de småländska skogarna och Pride där man vill att barn ska delta tillsammans med läderbögar och feministflator. Samhället tycker att en av dessa barnaktiviteter är avskyvärd.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

I helgen har media beskrivit två olika aktiviteter som riktats till barn. Ett tyskt sommarläger som i avskildhet ägt rum i de småländska skogarna och Pride där man vill att barn ska delta tillsammans med läderbögar och feministflator. Samhället tycker att en av dessa barnaktiviteter är avskyvärd.

Ett gäng vuxna karlar kryper runt i skogen för att smygfota barn som samlats för ett sommarläger. Denna perversa aktivitet utspelade sig nyligen i Småland där journalister från tidningen Kvällsposten/Expressen och statligt understödda kartläggningsorganisationen Expo i brist på skrupler slog sina smutsiga påsar ihop för att göra ett scoop.

Efter att männen smugit i buskarna tillräckligt länge för att få foton som de ansåg tillfredsställande tog de sig till sina redaktioner för att skriva sina artiklar. Av huvudartikeln framgår att det är den tyska organisationen Sturmvogel som samlats för att campa. Organisationer riktar sig till barn och ungdomar.

Enligt artikeln ägnar sig deltagarna på lägret åt löpning, vara tysta medan lägerledarna pratar, tältning och klassiskt lägerliv som att samla kvistar till brasor. Enligt artiklarna är alla barnen klädda i uniformsliknande kläder och alla är blonda – även fast bilderna visar en rik variation på hårfärgerna. Sturmvogels fana är röd, vit och svart och föreställer en rovfågel får vi också veta.

Med denna beskrivning låter det ungefär som vilken scoutförening som helst, eller för all del ett läger i Unga Örnars regi, det vill säga Socialdemokraternas organisation för att drilla småbarn in i den marxistiska läran.

Expressen/Expo har dock inte valt ingångsvinkeln att det är trevligt att ungdomar lär sig att ta del av vad naturen har att erbjuda utan har valt vinkeln att lägret är misstänkt nazistiskt. Kanske lär sig barnen rent av att förneka det som kallas för ”Förintelsen” också. I artikeln antyds det i alla fall:

”Vid tidigare läger i Tyskland har barn till personer som förnekat förintelsen, ett brott enligt tysk lag, deltagit.”

Nu är det förstås inte ett brott att vara barn till någon som förnekat förintelsen och frågan är dessutom hur det skulle påverka lägrets innehåll. Av någon anledning är dock uttalade antirasister som regel väldigt besatta av just den frågan medan nationalister som regel istället brukar försöka blicka framåt.

Expressen/Expo pekar vidare på att Sturmvogel betyder stormfågel och att de har en rovfågel som symbol. Även detta ska på något sätt föra tankarna till nationalsocialismen. Det kanske det gör för alla som inte hört talas om Unga örnar – föreningen som både till namn och tidigare symboler valt just en rovfågel.

En fana som den socialdemokratiska barn- ungdomsföreningen Unga Örnar vårdar ömt.
En fana som Unga örnar vårdar ömt.

Naturligtvis påtalas också uniformerna. Nu ska man veta att det inte på något sätt är ovanligt för denna form av verksamhet. I Sverige kan vi närmast tänka på scouterna som med sina drygt 63 000 medlemmar uniformerar barn och ungdomar och skickar ut dem i skogsläger. Där drillas barnen också i disciplin och hälsar flaggan, allt under beskydd av hedersordföranden Carl XVI Gustaf. I Scoutsången prisas också kungen och fosterlandet.

Moderna flickscouter iklädda sina uniformer.
Moderna flickscouter iklädda sina uniformer.

I artikeln påtalas just att barnen och ungdomarna i Sturmvogel sjunger. Det är tämligen normalt i lägerliv att man sjunger folksånger och Tyskland har dessutom en större sångtradition än vi har i Sverige.

Överlag sticker inte Sturmvogel ut speciellt mycket. Det finns mängder av liknande organisationer. Grupper som liksom Sturmvogel arrangerar tältläger och vandringar och håller hårt på nykterhet och hälsosamt leverne är relativt vanliga och ingen tysk tänker specifikt på Hitlerjugend när de hör talas om denna form av aktivitet.

Medlemmar i en av alla tyska vandrarföreningar.
Medlemmar i en av alla tyska vandrarföreningar.

I grund och botten måste vi fråga oss vad som är så fruktansvärt med att barn och ungdomar samlas i skogen för att utan alkohol eller tobak lära sig göra eld och knyta knopar. Frågan är extra intressant idag när Pride går av stapeln i Stockholm.

Statliga Sveriges Television skickade i går ut ett reportage via ”Lilla Aktuellt” – ett program som väljer ut och ”förklarar” nyheter för barn och instruerar dem i hur de ska förstå omvärlden. I reportaget hyllas Stockholm Pride för att de i år satsat extra mycket på aktiviteter för barn. På Pride Kids-området har det bjudits på teater och musikalföreställningar. Det är oklart om någon av medlemmarna i Pedofila Arbetsgruppen (PAG), en grupp som på 1970-talet var en del av RFSL, var med och tog hand om barnen.

På andra Pride-festivaler i år har vi sett hur man lockat barn med ansiktsmålning och godis medan försäljare av dildosar stått i stånden intill. Under själva festivalerna deltar män och kvinnor som försöker klä sig så sexuellt utmanande som de kan, ibland med penisattrapper hängande för att lagen inte tillåter dem att gå nakna. Dessa sammanhang anses lämpliga för barn.

Lämpligt för barn? Från Toronto Pride.
Lämpligt för barn? Från Toronto Pride.
Lämpligt för barn? Från Pride i USA.
Lämpligt för barn? Från Pride i USA.
Lämpligt för barn? Från Stockholm Pride.
Lämpligt för barn? Från Stockholm Pride.
Högst olämpligt och fruktansvärt för barn? Sturmvogel har sommarläger 2015.
Högst olämpligt och fruktansvärt för barn? Sturmvogel har sommarläger 2015.
Högst olämpligt och fruktansvärt för barn? Sturmvogel-medlemmar samlas inför en aktivitet.
Högst olämpligt och fruktansvärt för barn? Sturmvogel-medlemmar samlas inför en aktivitet.

När jag ställer de båda barnaktiviteterna mot varandra är det inte svårt att välja vart jag skulle vilja skicka mina barn. På ena sidan har vi ett nyktert och disciplinerat läger där barnen lär sig att älska vår natur och på andra sidan har vi löskukförsäljare och människor med ett enormt behov av att offentligt få utlopp för sina sexuella lustar. Jag menar att friluftslägret är en bra plats för barn medan den perversa festivalen inte är det.

Det sjuka är att de styrande – i form av politiker och journalister – tycker tvärtom. Det säger mycket om dagens Sverige.

Om skribenten

Björn Björkqvist

Björn Björkqvist

Skribent som efter cirka 20 års skrivande för olika tidningar och hemsidor slutligen hittat hem till Motgift.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp