Ali Sonboly – iraniern som blev nazist i media

De liberala tidningarna förnekar sig inte. Nu försöker de göra den iranske mördaren Ali Sonboly till en politiskt driven högerextremist och nazist. Allt tyder dock på att han är resultatet av den liberala idén om mångkultur.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

De liberala tidningarna förnekar sig inte. Nu försöker de göra den iranske mördaren Ali Sonboly till en politiskt driven högerextremist och nazist. Allt tyder dock på att han är resultatet av den liberala idén om mångkultur.

Invandringen är odelat bra. Nazismen är dess motsats. Nazismen står för all ondska. Detta vet vi för det har Expressen talat om för oss under alla år som tidningen varit verksam och samma information har vi fått från våra duktiga vänstersinnade lärare, från opartiska Sveriges Television och från alla politiker.

Ingen kan säga emot dessa fakta som utgör grunden för demokratin och de mänskliga rättigheterna. Den som kritiserar invandringen är per automatik rasist eller möjligen nazist. Den som försvarar den nazistanklagade är också rasist eller nazist.

Detta är väldigt enkelt. Man behöver bara förstå att invandrare är goda och nazister står för ondska så är världen begriplig. Tyvärr sabbar dock verkligheten en del för dessa enkla teser.

De senaste veckorna har vi drabbats av så många terrorattacker i Europa att människor inte ens hunnit byta sina visningsbilder på Facebook innan nästa stad drabbats. Gärningsmännen har varit motiverade av sin muslimska tro eller varit arga invandrare som med olika former av missnöje valt att uttrycka sig genom att mörda andra människor.

Samtidigt har Sverige drabbats av en fruktansvärd våldtäktssommar. Media har försökt förklara detta genom värmen, beskyllt festivalarrangörer för lättja eller kört på att alla män bär skulden medan Sveriges poliskår rusat ut till kvinnornas försvar genom att dela ut gummisnoddar med antitafsbudskap.

Dessa dåd har samtidigt tagit fokus från annan brottslighet som vi annars fått läsa om, men som inte på något sätt avstannat. I förorterna brinner bilar dagligen och skottlossningar äger rum regelbundet.

Verkligheten ger alltså en bild som är väldigt svår att rapportera om utan att klassas som en sån där nazist.

Media, den här gången främst de liberala tidningarna som Göteborgs-Posten och Expressen, vill dock inte ligga på latsidan. Under onsdagen kablade de ut att den iranske 18-åringen Ali Sonboly som mördade nio människor i München beundrade Adolf Hitler och dessutom var född samma datum som Hitler. Uppgifterna ska komma från en tysk tidning som fått informationen från hemlig källor inom tysk säkerhetspolis.

Göteborgs-Posten illustrerar på sin förstasida med flera saker som har hakkors. Utifrån detta är det lätt att dra slutsatsen att bilden är tagen hemma hos den 18-årige iraniern. Så är dock inte fallet. Samma motiv publicerades i en artikel i den tyska tidningen Spiegel för snart sex år sedan i samband med att det tyska historiemuseet öppnade en utställning om Adolf Hitler. Det är alltså ett foto som är taget på ett museum och inte kopplas till den iranske mördaren. Det berättas inget närmare om bilden. Möjligen har Ali Sonboly tagit fotot på museet men i så fall borde det ha framgått i samband med att bilden publicerades. Frågan är också om det i så fall finns andra foton i hans bostad som GP väljer att inte publicera, exempelvis på andra saker i samma museum.

De svenskspråkiga medierna berättar dock inte något som inte kan tänkas passa in i den bild de vill förmedla. Meningen är att läsaren inte i första hand ska se iraniern som invandrare utan som nazist. Han var en invandrare (eller andra generationens invandrare) fram tills han blev en mördare – då blev han en nazist. Tidigare har exempelvis Dagens Nyheter berättat att Ali David Sonboly intresserade sig för den norske mördaren Anders Behring Breivik. I någon bisats berättade man också att han intresserat sig även för andra som genomfört masskjutningar.

Med tanke på att han hade planerat sitt dåd i cirka ett år är det inte så konstigt om han hade studerat olika mördare, men för Dagens Nyheter blir det ett bevis på att han skulle vara rasist-nazist eftersom en av de åtskilliga mördare han studerat pekats ut i media som rasist-nazist.

De liberala tidningarna blåser också upp att han ska ha hatat turkar och araber. Det har tidigare framkommit att han hade varit mobbad. Kan det vara så att mördaren växte upp som mobbad av just turkar och araber och nu tog sin irrationella hämnd?

Hur jag än vrider och vänder på det så var det ett mångkulturellt dåd. Etniska konflikter är något vi sett mer och mer av i Europa till följd av invandringen. De börjar redan på asylboenden där representanter för olika folkgrupper angriper varandra och sedan fortsätter det ute på gatorna. Det handlar inte om nationalsocialism eller politik utan är ett resultat av den mångkultur som liberaler och socialister skapat tillsammans.

Doktrinen kommer att fortsätta. Invandring är odelat positivt. De invandrare som spårar ur ska förvandlas till något annat, i bästa fall nazister och i näst bästa fall offer för europeisk rasism. Men vi kan inte gå runt och låtsas som att tidningarna, tv-kanalerna, lärarna och politikerna förmedlar en sann bild. Europa brinner och det är deras fel.

Kalla mig rasist eller nazist. I etablissemangets munnar betyder det ingenting eftersom de klistrat dessa epitet på snart sagt alla så jag kan inte bry mig mindre.

Mångkulturen är ett helvete och när de som ligger bakom detta helvete går till angrepp mot oss som ser verkligheten såsom den är så ska vi bara vara glada. Det är nämligen ett gott betyg att vara avskydd av dem som vill vårt Europa illa.

Och dessutom är det tusen gånger bättre att vara rasist än landsförrädare.

Om skribenten

Björn Björkqvist

Björn Björkqvist

Skribent som efter cirka 20 års skrivande för olika tidningar och hemsidor slutligen hittat hem till Motgift.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp