Halverade asylsiffror 2016 – spelar det någon roll?

Enligt Migrationsverkets nya asylprognos för 2016 räknar man med en halvering av de gamla siffrorna. 30 000 asylsökare beräknas nå Sverige. Men innan man hjular av glädje måste vi fråga oss om detta spelar någon roll?

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Enligt Migrationsverkets nya asylprognos för 2016 räknar man med en halvering av de gamla siffrorna. 30 000 asylsökare beräknas nå Sverige. Men innan vi hjular av glädje måste vi fråga oss om detta spelar någon roll?

Visst är 30 000 bättre än 60 000 och långt mycket bättre än 150 000. Det är en objektiv sanning. Men med det konstaterat vågar jag hävda att den skillnad som blir kommer vara högst marginell – skadan är redan skedd, så att säga.

Även om antalet asylsökande var noll skulle problemen finnas kvar i Sverige (precis som i Tyskland och Frankrike med flera länder). De närmare två miljoner människor som man vet tog sig in i Europa under 2015 är nu här; i Sverige, Tyskland, Frankrike och så vidare. De är inte internerade och med tanke på det kaos som rådde vid EU:s yttre gräns så vet man egentligen inte vem någon är. Många hade “tappat” sina pass varför vi nu har “syrier” som ser ut som afrikaner eller som pratar dari och pashto.

Vi vet också att de flesta av de som kommit är ekonomiska migranter som söker sig ett bättre liv. En del har nämligen börjat åka hem igen, sedan de kommit fram till att det var lika bra. Men förutom dessa så har vi andra… kriminella och desertörer såväl som terrorister från IS lilla kalifat.

Myndigheterna har ingen aning om vem som är vem, men ändå tillåts de löpa fritt. Hittills har ingen i EU föreslagit internering av asylsökare. Hade det föreslagits och genomförts att de två mördade i Västerås varit vid liv, tillika alla de som skadades av självmordsbombaren i Tyskland här om dagen; båda hade nämligen fått veta att de skulle avvisas.

Inte heller när myndigheterna har en aning hjälper det dock. En av terroristerna i Rouen, Frankrike, idag hade till och med en elektronisk fotboja eftersom han tidigare i år försökt ansluta sig till IS som frivillig. Tur för honom hade han permission mellan halv nio till halv ett varje dag. Idag skar han halsen av en 84-årig katolsk präst!

Det är inte första gången vi hör om att terrorister fanns på listor hos säkerhetspolisen och det är inte sista gången heller. Som journalister och politiker redan sagt så måste vi vänja oss vid avskurna halsar, skjutningar och självmordsbomber. De tänker nämligen inte ändra på den diskurs och den politik som förs. Läs till exempel Lisa Bjurwalds kolumn som Aftonbladet publicerade idag. Samtidigt som en präst mördas i en kyrka konstaterar Bjurwald:

“Ja, jag är mer än gärna en del av ‘PK-maffian’”

Åter till politikerna. Det skulle inte vara särskilt svårt att snabbt göra Europa säkrare och rädda europeiska liv, men det skulle krävas hårda nypor och tuffa tag. Av någon anledningen ägnar sig dock de länder som drabbas hårdast mer åt att övervaka vad folk skriver på Facebook och Twitter om den förda politiken, än vad presumtiva massmördare och terrorister har för sig.

Jag vill se tuffa tag och hårda nypor.

Men det betyder inte att vi ska avväpna jägare eller sportskyttar; det betyder inte att polisen ska komma hem och fråga varför du skriver si eller så på sociala medier. Nej, det betyder att vi ska göra det som krävs för att försvara Europa!

Här följer en enkel lista som jag publicerade i min bok Fästning EuropaOm inte “våra” politiker gör slag i saken så måste vi byta ut politikerna – och det i princip innan vi kan göra något annat.

  1. Stäng gränserna. Inte en enda “flykting”, asylsökare, migrant etc. kommer in i Europa. Gör klart att vi kommer att skicka tillbaka varje flyktingbåt och inte släppa in en enda som kommer på annat sätt.
  2. Internera alla “flyktingar” och asylsökare som är här i väntan på att deras ärende behandlas (vilket innebär att fånga in alla de som nu springer fria).
  3. Deportera, med omedelbar verkan, var och en som inte har asylskäl eller som på något sätt förbrutit sig mot landets lagar och/eller visat minsta sympati gent emot radikal islamism. Vägrar hemlandet ta emot dem, släpp dem från transportplan med en fallskärm på ryggen. Se till att transportplanet är eskorterat av jaktflyg.

Om detta sjösattes idag så skulle vi vara en bra bit på väg i mitten av nästa vecka. Därefter inleds processen av att se över resterande utlänningars medborgarskap och uppehållstillstånd i samband med att en långsiktig och human återflyttningspolitik tar sin början.

Halverade asylsiffror är värt noll och intet! Inget annat än ovanstående är en väg framåt. Antingen tar politikerna sitt ansvar eller så ersätter vi dem med nya ledare som är beredda att fatta de tuffa besluten. Gör vi inget kan vi räkna med att det går åt helvete… med besked, ungefär som just nu alltså.

Om skribenten

Magnus Söderman

Magnus Söderman

En etnisk svensk man som befinner sig mitt i livet; opinionsbildare, författare och radiopratare på Motgift.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp