Inbördeskrig hos gammelmedia – Expo kritiseras öppet av Göteborgs-Posten

I takt med att det mångetniska och mångkulturella samhällsexperimentet faller samman inför öppen ridå har vi kunnat se hur ett "intellektuellt" inbördeskrig segla upp hos gammelmedia. Och nu får till och med Expo på tafsen!

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

I takt med att det mångetniska och mångkulturella samhällsexperimentet faller samman inför öppen ridå har vi kunnat se hur ett “intellektuellt” inbördeskrig segla upp hos gammelmedia. Och nu får till och med Expo på tafsen!

Sakta men säkert har liberala, reformkonservativa och “borgerliga” debattörer och författare tagit bladet från munnen och vågat skriva öppet om problemen i Sverige; problem som bottnar i politiskt korrekt konsensus, mångkultur och massinvandring. Vem som var först vet jag inte, men SvD:s Per Gudmundson och Axess tidigare chefredaktör, Johan Lundberg, har stuckit ut hakan. På senare tid kan nämnas Ivar Arpi och Alice Teodorescu (vars utnämnande till politisk redaktör på GP skapade en storm bland kulturmarxisterna och resulterade i uppsägningar).

Förutom dessa debattörers kritik har vi också fått uppleva att åsiktskorridoren inom etablissemanget (vilken vi inom oppositionen pekat på under årtionden) till sist erkändes av Expressens ledarskribent Ann-Charlotte Marteus.

Och oj vad arga man blev på Aftonbladet kultur… och oj vad ilsk Göran Greider blev. Därtill har vänstern generellt splittrats mer och mer då varje särintresse inom kränkthetsindustrin ha sökt företräde; hbtq, afrosvenskar, rasifierade, antirasister och feminister… vilka är det mest synd om? Vilka har mest rätt? Och hur ska man ställa sig till kvinnoförtrycket inom islam?

De har det inte lätt.

En “institution” har dock varit fredad och höjd över varje misstanke: Expo! Motgift har från första början kallat dem för vad de är, en vänsterextremistisk privat underrättelsetjänst med en politisk agenda, men vi nationella är också de enda. Övriga trampar på tå, rädda för att reta denna “demokratins spjutspets”.

Tills nu. På GP:s ledarsida finner vi idag (den 25 juli) en ledare signerad Håkan Boström. Titeln är ytterst provocerande: Expo på villovägar. Det är svidande kritik som levereras, efter att först – naturligtvis – en brasklapp av beröm tecknats ned.

Efter att ha kommenterat Expos vitbok över SD konstaterar Boström följande:

“Det man ägnar sig åt är aktivism.”

GP:s ledare drar ned byxorna på Expo och ifrågasätter hela deras verksamhet. Läser vi vidare inser vi varför GP nu går hårt mot Expo:

“Expo betraktar inte bara SD som politisk motståndare. Borgerliga politiker och debattörer har flera gånger hängts ut i tidskriften.”

Boström påvisar också att Expo ger sig på vemhelst som dristar sig att kritisera medias bristande bevakning av samhällsproblemen som kommit av massinvandringen. Varför det är så förklarar ledarskribenten sålunda:

“För Expo existerar nämligen inga problem –allt är bara en diskurs där det gäller att ha rätt åsikter. “

Ledarartikeln är en veritabel sluggerfest där snyting efter snyting levereras. Expo, menar skribenten, har snart “åsikter att fylla ett helt partiprogram”. Mycket riktigt. Expo är inga oberoende granskare av något, de är en politiskt motiverad sammanslutning som arbetar metapolitiskt för att nå sina mål. Vilken poltik är det då som Expo företräder? Också detta har GP:s ledarsida – bättre sent än aldrig – kommit fram till:

“Man kan återfinna samma tankar i vänsterorgan som ETC eller Politism.”

Det är på tiden att Expo förpassas till det sammanhang de hör hemma, som en del av den extremvänster (med revolutionära och våldsamma inslag) de sprungit från. Något som tydligt visas av ovan nämna Johan Lundbergs tweet i samband med GP:s ledarartikel:

ExpoLundberg

De ska nog vara glada att de inte gick från fantasi till handling… en fågel har viskat i mitt öra att Expo-grabbarna är lika duktiga på råkurr som de är på att skriva analyser med substans.

Om skribenten

Magnus Söderman

Magnus Söderman

En etnisk svensk man som befinner sig mitt i livet; opinionsbildare, författare och radiopratare på Motgift.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp