Om domen mot nationalisten Andreas Carlsson

Andreas Carlsson som stått åtalad för mordförsök, efter att ha blivit överfallen av en grupp svenskfientliga ledda av den misslyckade vänsteraktivisten Showan Shattak, i Malmö för över två år sedan dömdes idag av en enig tingsrätt till tre års fängelse för grov misshandel.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Andreas Carlsson som stått åtalad för mordförsök, efter att ha blivit överfallen av en grupp svenskfientliga ledda av den misslyckade vänsteraktivisten Showan Shattak, i Malmö för över två år sedan dömdes idag av en enig tingsrätt till tre års fängelse för grov misshandel.

Det är med lättnad jag läser domen mot Andreas Carlsson. För somliga som läser detta kanske det verkar underligt. Men efter alla år då jag sett hur rättssystemet systematiskt dömt nationella aktivister som fredat sig mot överfall, är tre års fängelse en lättnad. Åklagaren hade yrkat på åtta år för försök till mord, förutom grov misshandel och misshandel.

Ännu trevligare är det att läsa att Carlssons medåtalade, en 29-årig man, helt frikänns av tingsrätten. Han hade ingen skuld i det som skedde – alls! Det i sin tur betyder att Showan Shattak blir utan skadestånd. Tingsrätten har kunnat se igenom Shattaks väv av lögner och överdrifter. För detta är de värda en applåd.

Carlsson har hela tiden hävdat självförsvar och under rättegången blev det tydligt att hans berättelse också var den som omgärdades med flest bevis, indicier och vittnen. Därför landar vi i ett frikännande och en dom för grov misshandel.

Självfallet borde Carlsson ha frikänts helt. Men i Sverige är synen på självförsvar absurd varför det knappt var att tänka på – man får helt enkelt inte försvara sig. Etter värre är det faktum att Carlsson är nationell. Det i en domstol där nämndemännen är politiskt tillsatta borgar för katastrof. Men katastrofen kom inte.

Därför känner jag mig lättad.

Nu återstår att se om domen kommer att överklagas. Det är inte omöjligt och det är en process jag inte har något att göra med.

Lögnaren Showan Shattak vill inte uttala sig om domen till sina vänner på Aftonbladet. Han mår dåligt och orkar inte, enligt tidningen. Däremot träder vänsterpropagandisten Petter Larsson från Aftonbladet kultur in och drar lans för den forna “prospecten” till Revolutionära fronten (ja, det är sant att Shattak var “prospect” i RF vilket framkom under polisens operation Eskil).

Ingen rättvisa för Showan Shattak” är rubriken och sedan konstaterar en indignerad Larsson:

“Det är möjligt att domen är juridiskt korrekt, det får förhoppningsvis högre instanser ta ställning till, jag kan inte tänka mig att den inte kommer att överklagas.

Men den är djupt otillfredsställande.”

Petter Larsson menar också att detta kommer att få politiska konsekvenser:

“den radikala vänstern kommer nu att uppleva att den är än mer rättslös.”

Och sedan avslutningsvis:

“Det kommer, är jag rädd, att uppfattas som en olikhet inför lagen, som undergräver det högst begränsade förtroende man har för rättsväsendet ytterligare.”

Petter Larsson menar alltså att man inte borde ha dömt som man gjorde, även om det är juridiskt korrekt, eftersom den “radikala vänstern” kommer tappa förtroendet för rättsväsendet.

Kan det bli mer uppenbart för vilka Aftonbladet kultur är hustidning?

Jag hoppas att Andreas Carlssons prövningar snart är över och att han kan blicka framåt och fundera över vad han ska ta sig för. Vi får alla tacka honom för att han varit ståndaktig och givit oss exempel att följa, för vi ska inte glömma att det var eftersom han vände om för att hjälpa en i sällskapet som kommit efter och blev misshandlad, som han över huvud taget sitter där han sitter idag.

Vad det lider får den nationella oppositionen också se över – tillsammans med Carlsson – den ekonomiska skada han lidit när allt är utrett och klart och domen (eller framtida dom) vunnit laga kraft. Vi ska i vart fall inte låta honom stå ensam med den bördan.

Om skribenten

Magnus Söderman

Magnus Söderman

En etnisk svensk man som befinner sig mitt i livet; opinionsbildare, författare och radiopratare på Motgift.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp