Är islamismen det grundläggande problemet?

Efter de två senaste attackerna som Europa drabbats av: massmordet i franska Nice och yxattacken på tåget utanför den tyska staden Würzburg, står det klart om att Europas ledare tillika lögnmedias journalister pekar ut radikal islamism som fienden. Men denna slutsats haltar.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Efter de två senaste attackerna som Europa drabbats av: massmordet i franska Nice och yxattacken på tåget utanför den tyska staden Würzburg, står det klart om att Europas ledare tillika lögnmedias journalister pekar ut radikal islamism som fienden. Men denna slutsats haltar.

Frankrikes president François Hollande kallade tidigt dådet i Nice för islamistisk terrorism och Bayerns inrikesminister uttalade sig snabbt om att yxattacken hade islamistiska kopplingar. Proffstyckare och journalister har därefter pekat ut just islamismen som problemet och det som måste bekämpas. Samtidigt är man tydlig med att islamism inte har något med islam att göra och att muslimer generellt sätt är fredsälskande och mer eller minder som folk är mest.

Som jag uppfattar det försöker man nu att villa bort korten. Makthavarna inser nog att de öppna gränsernas politik och det mångkulturella samhällsexperimentet har misslyckats – fatalt – och man räds en reaktion från medborgarna. Detta kan man dock inte erkänna, för då faller hela korthuset samman. Därför finner man en medelväg där man tillskriver våldet de islamistiska terroristerna, som inte är representativa för muslimer i allmänhet. Alltså kan man leda bort sökarljuset från det grundläggande problemet.

Det är mångkultur och massinvandring som är grunden, inte islam eller radikal islamism. Också innan vi hade den islamistiska terrorismen i Europa så hade vi (i vårt fall) svenskfientliga våldsdåd (Daniel Wretström exempelvis) samt ett ockupantbeteende från utlänningar. Förutom detta har vi också utsatts för antivit propaganda som nu gått så långt att allt dåligt som alla råkar ut för kan skyllas på den vita heterosexuella människan (och framförallt mannen). Kombinationen är dödlig för oss.

Självfallet gör uppmaningarna från ISIS till sina följare i Europa, om att slå till inifrån, inte det hela bättre. Men också utan ISIS skulle vi haft det påtvingade folkutbytet och konsekvenserna av åsidosättandet av den naturliga lagen om exklusiva territorier att handskas med. När politikerna nu skyller allt på islamismen så är det en fortsättning på lurendrejeriet.

Förutom detta så finns det också ett inbyggt problem med islam. Enligt författaren till boken Slavery, Terrorism and Islam: The Historical Roots and Contemporary Threat, Dr. Peter Hammond, kan man tydligt se hur andelen muslimer i ett icke-muslimskt land påverkar landet i fråga; och det alldeles oavsett vilken form av islam vi utgår från. Hammond konstaterar nämligen att islam inte enkom är en religion utan ett allomfattande system som innefattar tro, politik, rättskipning med mera.

En genomgång av hur länder påverkas utifrån procentandelen muslimer, så som Hammond presenterar det, finns att läsa här. Och du bör läsa den för att förstå vartåt det barkar hän.

Sammanfattningsvis ser vi att radikal islamism förvisso är ett problem, men så också en växande andel muslimer generellt. Vidare kan vi konstatera att grundproblemet är massinvandringen och den påtvingade mångkulturen, samt nedmontering av de vita folkens identiteter och grundläggande självmedvetenhet vilket öppnad upp för självhat och en acceptans av självutplåning. Det finns också andra aspekter, men de ligger utanför denna artikels område varför jag inte behandlar dem här.

Vi får nu inte rusa åstad och acceptera systemet och counterjihadisternas diskurs om att det är radikal islamism som är problemet som måste lösas, medan allt annat kan vara som det är. Problemet är djupare än så och om vi inte kommer tillrätta med det så kommer vi inte kunna lösa något.

Om skribenten

Magnus Söderman

Magnus Söderman

En etnisk svensk man som befinner sig mitt i livet; opinionsbildare, författare och radiopratare på Motgift.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp