Vart ska du fly?

Även den som inte vill måste ställa sig frågan: när Sverige inte längre är Sverige på grund av den förda politiken, vartåt bär det hän då? Kommer européerna bli framtidens flyktingar? Kan de det?

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Civila attackeras med skjutvapen och bomber (eller lastbilar som nu senast) i attacker med religiösa/politiska motiv. Politiska dissidenter fängslas för åsikter och konstverk. Medier (såväl konventionella som sociala) censurerar saklig kritik mot det rådande systemet. Människor väljs ut som brottsoffer pga etnicitet. Kvinnor skändas och ses som andra klassens människor.

Vi har hört sådana här historier många, många gånger i svensk media. Ofta berättade av någon med ett afrikanskt, persiskt, turkiskt eller arabiskt namn. Någon som ansett sig ha haft skäl att fly sådana otrevligheter.

Medelsvensson har suttit i sin TV-soffa och hört om sådana levnadsöden och tänkt att det är rimligt att de personer som tvingats genomlida dylikt ska få komma till Europa. Det stabila, trygga Europa där vi är lyckliga, fria och förskonade från problem av den karaktären.

Om vi ser sanningen i vitögat och inte räds verkligheten så kan INGEN förneka att de hemskheter jag listar här ovan är en beskrivning av det nuvarande Europa.

Jag trivialiserar inte de konflikter som pågår i andra delar av världen, där de i många fall är av större magnitud än här, men jag undrar verkligen hur man på fullaste allvar fortfarande kan tänka i banor av att Europa skall välkomna flyktingar vilka lämnar fullständigt kaos för något där förstadiet till samma kaos är tydligt?

Kaoset kommer ju hit.

Det som vi ansett vara legitima skäl för flykt och asyl är en realitet på vår kontinent redan. Och värre kommer det bli. Kommer andra länder erkänna den annalkande katastrofen i Europa på samma sätt som vi erkänt liknande i t ex Afrika eller Mellanöstern? Kan de ens det?

Vi lär inte få möjligheten att bli flyktingar (vilket jag inte heller vill trivialisera, det är säkerligen något alldeles för jävligt) och ges utrymme att berätta våra levnadsöden i debattprogram och artiklar i kvällspressen i länder långt härifrån. Kommer något annat land att ”öppna sina hjärtan” på det sätt Europa i allmänhet och Sverige i synnerhet har gjort?

Vi européer trängs in i vårt hörn och då kommer endast två val finnas. Att acceptera ett förtryckarsystem vars like aldrig skådats på vår planet för att låta denna förslavande apparat få ordning i kaoset. Eller att på alla sätt och vis kämpa emot det (så fredligt det bara går) och själva återställa ordning.

De flesta i min ålder minns säkert lappar med texten ”Din mamma jobbar inte här” i offentliga/halvoffentliga utrymmen. Idag är väl ett sådant påstående att betrakta som misogynt men dess andemening är ändå lika aktuell och viktig.

Du måste ta personligt ansvar.

För ”mamma jobbar inte här” i Europa längre. Hon har gruppvåldtagits och rånats för att sedan dödas i ett terroristattentat.

Om skribenten

Henrik Hanell

Henrik Hanell

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp