Europa på randen till inbördeskrig

Under ytan kokar det. Det som vid en första anblick verkar vara ett stabilt och välmående samhälle är i själva verket en krutdurk. En växande del av européerna – missgynnade, svikna och åsidosatta – är på väg att resa sig mot de självutvalda eliterna.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Under ytan kokar det. Det som vid en första anblick verkar vara ett stabilt och välmående samhälle är i själva verket en krutdurk. En växande del av européerna – missgynnade, svikna och åsidosatta – är på väg att resa sig mot de självutvalda eliterna.

Den före detta chefen för den brittiska militära underrättelsetjänsten, MI6, varnade i maj för ett “populistiskt uppror” om inte den så kallade “flyktingkrisen” hanterades. Tysklands förbundskansler, Angela Merkel, varnades i oktober förra året för att en växande del av den tyska medelklassen håller på att radikaliseras och nu säger chefen för den franska säkerhetstjänsten, Patrick Calvar, att:

“Vi står på randen till ett inbördeskrig.”

Och vidare:

“Jag tror att denna konflikt kommer att ske.”

Enlig Calvar skulle ytterligare ett terrordåd eller massövergrepp som de vi såg i Köln vara gnistan som sätter igång det hela.

EU har sedan länge förberett sig på detta. Redan 2006 skapade man The European Gendarmerie Force (EUROGENDFOR), en militariserad polis redo att sättas in i om det behövs, och vi kan inte underskatta att man på senaste Bilderbergmötet samtalade om “prekariatet och medelklassen”, två grupper som är särskilt bekymmersamma för eliterna att hantera.

Ännu tydligare har avgrunden mellan folket och de självutvalda eliterna blivit sedan brexit. Den demokrati man tidigare slagit sig på bröstet för håller nu på att rangeras ut, fullständigt. Detta tittar jag närmare på här. Senast i raden att såga demokratin vid fotknölarna… demokratin vi lärt oss var det bästa som hänt oss, där folket fick säga sitt genom val, är Aftonbladets kolumnist Staffan Heimersson som konstaterar att Adolf Hitler minsann gillade folkomröstningar varför läsaren “får klokhetspoäng om ni i framtiden räds begreppet folk­­­omröstning”.

Känslan är ömsesidig i Europa. Eliterna säger att de måste skydda sig mot folket medan folket sakta går mot en punkt där man kommer att försöka kasta ut eliterna. Vi såg det i Tyskland när justitieminister Heiko Maas tvingades fly från 1 maj mötet i staden Zwickau och presidenten Joachim Gauck kördes ut ur Sebnitz.

Det var och en måste förstå är att ens eget önsketänkande inte förändrar verkligheten. EU gör sig redo för att ta itu med alltför högljudda dissidenter på de sätt de kan. Senaste exemplet är från Tyskland, där en man och hustru nu dömts till böter och villkorligt fängelse för att de hade en Facebookgrupp som var kritisk mot den förda politiken. Allt motstånd måste tystas, det är tydligt. Men är det något historien lärt oss är det att även om många skräms och tystnar, så är det alltid tillräckligt många som inte gör det.

Vi nationella har varnat för denna utveckling under många år men få har lyssnat. Nu knackar den på dörren och kommer att tränga sig på som den objudna gäst den är. Jag tror inte att det är de åsidosatta och svikna européerna som kommer att sätta igång det hela dock. Snarare kommer de vara tvungna att försvara sig mot främlingsskaror som tar sig friheter och ett system som tillåter det. Tecknen syns tydligt.

Detta är på riktigt, vare sig du vill det eller inte.

Om skribenten

Magnus Söderman

Magnus Söderman

En etnisk svensk man som befinner sig mitt i livet; opinionsbildare, författare och radiopratare på Motgift.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp