Den förljugna debatten exponerad

En av Motgifts medarbetare från "bakom kulisserna" skriver om nödvändigheten av att vi alla – i den mån vi kan – arbetar för att kämpa mot de uppenbara lögner som svenskar i gemen utsätts för.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

I årtionden har det svenska folket blivit bombarderade med politikers och medias argument för massinvandringen. Det har hetat att vi måste hjälpa folk i nöd och att de flyr undan krig och död; att de flyr bomber, granatattacker, krigsherrar, förtryck, tortyr och ond bråd död… Det kan måhända vara sant i vissa fall, men nu när fasaden har börjat krackelera så sipprar sanningen fram mer och mer.

När det inte går att rycka fram “krig och död”-kortet, har det kunnat snyftats om barns utsatthet och att vi behöver dem för att bygga landet och att rädda pensionerna. Lika länge som lögnerna och snyfthistorierna om de stackars utsatta flyktingarna har pågått har folket även bombarderats med andra lögner om hur det var “invandrare som byggde Sverige” samt att vi ska tacka dem för vårt välstånd och att vi är hemska rasister om vi inte håller med.

På Expressen Kultur publicerades den 26 Juni en krönika av den irakiske invandraren, Duraid Al-Khamisi där han först beskyller svenskarna för att vara rasister, men även slänger fram lögnen om att det var invandrarna som gött den svenska medelklassen och byggt landet.

Få mothugg levererades i media eller sociala medier och tragiskt nog krävdes det en invandrad man från Iran för att pulverisera lögnen. Tino Sanandaji klev fram igen, när alla andra var tysta. Varför svenskar inte kliver fram och sätter dessa lögnare på plats gör mig ofta irriterad. För kompetensen har vi. Är det modet som sviker? Det där rasistkortet som kommer som ett inkassobrev med posten?

Sanandaji förklarar i ett Facebookinlägg att Sverige redan cirka 1940 var världens nionde rikaste land och att vi då hade en ytterst minimal invandring, särskilt av folk med utomvästlig bakgrund.”Det var industriell kapitalism som gjorde Sverige rikt, inte baba ghanoush”. Han avslutar sedan med att ta upp den svenskfientliga Maud Olofssons imbecilla uttryck: ”Det var faktiskt inte vi svenskar som byggde Sverige” och påvisar hur djupt rotat vårt eget folkförakt är.

Vi får aldrig stå tysta vid sidlinjen och låta lögnerna skölja över oss som en flodvåg. Likt en reptil ska vi blixtsnabbt bita tillbaka och ifrågasätta, förklara och debattera. Egentligen skulle jag vilja att vi tog till gatan, men det är kanske lite för mycket att hoppas på i dagens Sverige?

Sociala medier når idag miljontals svenskar och kan utgöra en bra kommunikationsväg för att påtala felaktigheterna som etablissemanget i fortsättningen kommer att kasta över oss. Genom att genomskåda hyckleriet i invandringsdebatten kan vi kanske få andra att öppna ögonen också. När media kallar dem utsatta flyktingbarn, ska vi syna dem och kalla dem för vad de är: vuxna lycksökare.

Senaste årens massinvandring har givetvis inneburit enorma mängder av folk som inte egentligen skulle ha släppts in från första början. Ett dagsfärskt exempel på det är Fria Tiders artikel om det afghanska ”flyktingbarnet” Hayat som öppet erkänt att han bluffade sig in i Sverige på jakt efter bidrag, utbildning och ett bättre liv. Han är inte det första exemplet och garanterat inte det sista.

aretheyreally

Avpixlat publicerade idag den första delen av sitt videoreportage om den europeiska flyktingvågen – ”På flykt eller på flytt?”. Efter bara 55 sekunder in i klippet får vi höra en annan afghansk man med skäggstubb berätta om att han, efter att ha korsat fem länder, helst vill till Schweiz för att studera. Schweiz hade höga bidrag menar han och verkar ha bra koll på siffrorna. Det blir fort ganska klart att det till stor del handlar om ekonomiska lycksökare som helt saknar skyddsbehov eller asylskäl.

Sveriges svängdörrar och den politiska oviljan att sköta nationen ordentligt, där lagar och regler ska följas och folkviljan respekteras, har lett till att vi idag har illegala bosättningar, “no go”-zoner, skjutningar på öppen gata, gruppvåldtäkter, balkongkastningar och dagliga personrån. Flatheten som svenska politiker har uppvisat i årtionden är makaber. Eller skamlig skulle nog vara ett bättre uttryck. De har låtit landet förfalla medan de berikat sig själva och sina nära på skattebetalarnas bekostnad. Det är hög tid att våra politiker och media får det mothugg de förtjänar och att bluffen exponeras. Är ni inte villiga att kriga på gatorna, gör åtminstone er plikt och kriga mot lögnerna.

Av Jompa

Om skribenten

Insändare

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp