Skolungdomar i Eslöv visar vägen – homoteater avbröts efter häckel

Teaterföreställningen "Männen med rosa triangel" har spelats runt om i Sverige. Understödda av myndigheten Forum för levande historia och RFSL har de dragit fulla hus då elever haft närvaroplikt. I Eslöv sattes till sist foten ned.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Teaterföreställningen “Männen med rosa triangel” har spelats runt om i Sverige. Understödda av myndigheten Forum för levande historia och RFSL har de dragit fulla hus då elever haft närvaroplikt. I Eslöv sattes till sist foten ned.

Jag minns själv de där ståhejen man som elev var tvungen att närvara på. Det kunde vara allt möjligt men oftast något typ av teater som ingen vid sina sunda vätskor skulle betala för att se (varför skolelever tvangs göra det). Hade man tur var det filmen Stand by me. Hade man riktig otur var det någon representant för “Rör inte min kompis” eller “Non fighting generation”.

Oj vad vi häcklade när det var trams! Jag tror nog att vi ungdomar (då) hade en instinktiv känsla för vad som var bra och uppbyggligt och vad som var rent destruktiv skit. Och mötte vi det sistnämnda så häcklade vi… så det stod härliga till.

Skit ska skit ha, var vår devis.

Självfallet var inte alla med på noterna och en eller annan “duktig” elev försökte låtsas analysera teatern och med ögonbrynen höjda verka viktig. Majoriteten vill dock bara därifrån.

Men det var då och jag har länge fruktat att dagens ungdom inte har det i sig, att man blivit litet för pk helt enkelt.

Alla den oro jag känt över detta sveptes undan när jag läste om eleverna i Eslöv, som satte ner foten och till och med fick föreställningen de kommenderats att se avbruten!

Klang och jubel – än finns det hopp.

Föreställningen som eleverna skulle tvingas se handlade om homosexuella i koncentrationslägrena i Tyskland (alltså inte koncentrationslägrena i Sovjet, i USA eller Sverige, så vi har det klart).

Eleverna ville inte det. En av skådespelarna, Mattias Brunn, gråter ut på Facebook:

“Just nu skulle vi spelat sista föreställningen av Männen med rosa triangel. Det gör vi inte, för jag bröt. För första gången på 15 år bröt jag och inte fortsatte. Så sorgligt, men Marcus och jag blev kommenterade om utseende, så fortet ordet “bög” sas kom kräkljud och skratt, när jag bröt första gången stannade de i publiken som störde ändå kvar, fortsatte prata och ironisera. När jag bröt andra gången ställde sig andra upp i publiken och stöttade oss. Men det gick inte.”

Bra jobbat eleverna i Eslöv och hatten av från en gammal häcklare av politiskt korrekt smörja.

 

Om skribenten

Magnus Söderman

Magnus Söderman

En etnisk svensk man som befinner sig mitt i livet; opinionsbildare, författare och radiopratare på Motgift.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp