Hellre illegala än legala vapen om Monas efterträdare får välja

Så har Monas efterträdare presenterat sig. Daniel Nordlander är nu tillförordnad chef vid myndigheten ”Nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism” och han har hunnit uttalat sig till media. Uppenbarligen är han en "värdig" efterträdare.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Så har Monas efterträdare presenterat sig. Daniel Nordlander är nu tillförordnad chef vid myndigheten ”Nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism” och han har hunnit uttalat sig till media. Uppenbarligen är han en “värdig” efterträdare.

Låt mig bjuda på några citat från Expressen:

”Jag vill inte att vi har vapen, framför allt inte legala vapen i de här miljöerna.”

”Här är det viktigt att de repressiva myndigheterna är aktiva och offensiva i att dra tillbaka den typen av licenser.”

Det handlar om vapenlicenser. Licenser för jaktvapen. Varför är det problematiskt för Nordlander? Jo för att de som söker licenser är aktiva nationalister. Smaka på citaten ovan. De andas djup totalitarism men är uttalade av en person som ”försvarar demokratin”.

Nordlander är mycket bekymrad över att en ostraffad medborgare, i det aktuella fallet Pär Öberg från Nordiska Motståndsrörelsen, återfår sina licenser för jaktvapen. Nordlanders upprördhet grundas enbart på grund av vapeninnehavarens åsikter.

Öberg har tidigare fått sina vapen beslagtagna och licenser indragna med motiveringen att han skall ha en umgängeskrets som är av intresse för SÄPO att övervaka. Nu fick han alltså sin laggivna rätt att inneha vapen tillbaka. Vilket är helt korrekt och värdigt ett rättssamhälle.

Nordlander verkar dock snabbt och enkelt ha plockat upp Monas mantel och visar tydligt att han är en lika god lakej till förtryckarstaten som Sahlin. Det spelar helt uppenbart ingen större roll om man byter blod i en så förgiftad kropp som är den svenska statsapparaten.

Jag förstår att Nordlander, med tanke på den position han innehar, i första hand ska koncentrera sig på politiska och religiösa grupperingar men att som gammal polis fälla ett uttalande om att ”framförallt inte legala vapen” skall få ägas av laglydiga medborgare är ju helt bisarrt. Fast det är klart att hans våta dröm är nationalister med illegala vapen.

Då kan man verkligen stampa med järnhälen.

För frihet! För demokrati!

Om skribenten

Henrik Hanell

Henrik Hanell

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp