Jo Hanna Cederin, det finns många problem med självvald könsidentitet

Enligt verklighetsförnekarna finns det inga som helst problem med relativiseringen av de traditionella och verklighetsförankrade normerna. De har fel.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Enligt verklighetsförnekarna finns det inga som helst problem med relativiseringen av de traditionella och verklighetsförankrade normerna. De har fel.

I debatten mellan Hanna Lindholm och vänsterpartisten Hanna Cederin om identitetspolitik i Sveriges radio Studio Ett, var Cederin oförstående till att det skulle finnas några problem med att var och en ska kunna identifiera sig som vad som helst och när som helst.

Född tjej men vill vara kille? Lugnt. Och alla ska acceptera det. Är du 14 år, född kille men vill vara tjej? Lugnt… och skolan ska acceptera det. Kön kan vara biologiskt men också en fråga om hur men själv definierar sig. Och detta skall sedan leda till att badhus måste tillåta den självidentifierade kvinnan (född man) att bevista kvinnornas omklädningsrum.

Skulle inte detta vara ett problem? Om min 7-åriga dotter ska tvingas dela omklädningsrum med en vuxen man som säger sig vara kvinna, ja, då har vi ett jävla problem.

Men galenskapen har eskalerat långt bortom några enskilda som vill leka man/kvinna. Och att det är problematiskt är bara förnamnet. I Hanna Lindholms film från Södertörns högskola var det ju övertydligt eftersom studenterna var beredda att (i stort sett) acceptera självidentifikation in absurdum.

Men visst, låt gå för att universiteten ska kunna ha högt i tak när det gäller att stöta och blöta teorier. Även om någon måtta måste finnas.

Värre blir det när dessa teorier blir fastslagen sanning. För relativismen är just en fastslagen sanning i Sverige idag. Ett exempel är dokumentet “Begrepp och definitioner” som Försvarsmakten fastslog år 2012… ja, det kommer från själva högkvarteret.

Under rubriken “Etnisk tillhörighet” läser vi:

“Avser en individs nationella och etniska ursprung, hudfärg eller annat liknande förhållande. Alla människor har en eller flera tillhörigheter, alla kan därför bli utsatta för etnisk diskriminering till exempel samer, romer, personer med svensk, somalisk, bosnisk etnisk tillhörighet. Den etniska tillhörigheten bygger på självidentifikation, det är alltså individen själv som definierar sin eller sina etniska tillhörigheter.”

Här har vi alltså Sveriges försvarare som på fullaste allvar menar att var och en själv kan definiera sitt “nationella och etniska” ursprung.

Vad är det man säger och vilka är de logiska konsekvenserna?

Utan att dra detta i långbänk så säger Försvarsmakten, till exempel, att ett ryskt specialförband kan komma till Sveriges gräns och självidentifiera sig som svenskar. Går man inte med på det så bryter man mot sina egna definitioner.

Enligt definitionerna de själva tagit fram kan man välja nationellt och etniskt ursprung. En afrikan kan bli europé och en europé kan bli asiat… man behöver bara identifiera sig som sådan.

Detta från personer som skall hantera automatvapen och stridsflyg!

Visst raljerar jag. Men när galenskapen slår rot så kommer den sakta men säkert underminera allt.

Åter till debatten mellan Lindholm och Cederin. Cederin undrade om det finns något exempel på att en vuxen som identifierar sig som barn verkligen försökt få gå i förskolan. Jag känner inte till något sådant exempel, men det kommer. Det är den logiska konsekvensen.

Exempel på vägen finns det gott om: 10 årige Sam som vill vara Iris; 52-årig man som säger sig vara sex år gammal och  5-åringen som bytte könsidentitet på jullovet.

Är inget av ovanstående problematiskt?

Om skribenten

Magnus Söderman

Magnus Söderman

En etnisk svensk man som befinner sig mitt i livet; opinionsbildare, författare och radiopratare på Motgift.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp