Att räkna med: döden, skatten och Mona Sahlin

Somliga verkar tro att Mona Sahlin nu är uträknad en gång för alla. Hon kan inte komma tillbaka igen, efter den senaste skandalen. Kanske, men ta inte gift på det.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Somliga verkar tro att Mona Sahlin nu är uträknad en gång för alla. Hon kan inte komma tillbaka igen, efter den senaste skandalen. Kanske, men ta inte gift på det.

I ett brev år 1789 skriver Benjamin Franklin att man bara kan vara säker på två saker här i livet, “death and taxes”. Detta har sedan blivit bevingade ord som kokar ner den mänskliga existensen i vår Jämmerdal.

Det finns dock något vi kan lägga till, något annat vi kan vara säkra på. Att Franklin inte tog med det är inte så konstigt. Vad jag åsyftar är nämligen Mona Sahlin.

Vi kan vara säkra på två saker när det gäller henne: att hon fifflar och att hon kommer tillbaka vad det lider.

Jag hittade denna sammanställning på Internet; ett försök att sammanställa hennes fifflarkarriär. Personen som sammanställde den gav dock upp vid år 2009.

mona

Fräckt är bara förnamnet på denna arbetarklassens företrädare par excellence. Dock inget nytt under solen när det gäller socialistiska politruker.

Nu kanske folk tror att vi hört det sista av Mona Sahlin. Inte jag. Hennes agerande efter den senaste skandalen visar att hon är van. Nästa omgående kastar hon in handduken, fullt medveten om att det tar udden av det hela. Nu ska bara tiden gå och sedan är hon snart tillbaka på banan igen.

Det kan vi vara säkra på.

Hon har befunnit sig inom politikens högsta echelonger tillräckligt länge för att anses vara inventarie. Hon känner alla, hon har självfallet kunskap om en del skelett i folks garderober och hon har klivit fram som såväl feministisk aktivist och antirasist vilket givit henne cred hos många inom denna subkultur (och de är beredda att förlåta en medsyster).

Vanligt folk å sin sida, som på riktigt upprörs över fifflaren Sahlin, har kort minne och om de nu råkar minnas när Mona får nästa uppdrag, så kommer de inte orka göra mycket åt det.

Så, lagom till sommaren tar Mona Sahlin litet semester och snart kommer hon tillbaka igen, om hon vill. Det, döden och skatten kan vi vara säkra på.

Om skribenten

Magnus Söderman

Magnus Söderman

En etnisk svensk man som befinner sig mitt i livet; opinionsbildare, författare och radiopratare på Motgift.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp