Inget ikoniskt med den svarta kvinnan i Borlänge

Media har gått på högvarv för att presentera en bild av "motståndet mot nazismen i Borlänge" och gör ett bra jobb med det. Men korthuset faller när vi skärskådar det hela.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Media har gått på högvarv för att presentera en bild av “motståndet mot nazismen i Borlänge” och gör ett bra jobb med det. Men korthuset faller när vi skärskådar det hela.

Man kan lita på media om man ska göra en höna av en fjäder. Vi ser det utspelas inför våra ögon i detta nu när berättelsen om Maria-Teresa Asplunds protest mot Nordiska motståndsrörelsen blir viral. Men, vad är det vi ser, egentligen?

Aktörerna

Låt oss börja med de inblandande. Kvinnan i fråga är inte en “vanlig medborgare” som fick nog. Asplund är talesperson för diskussionsforumet “Fokus afrofobi“, läser jag på DN och när jag klickar mig in på sidan deras möts jag av en stor bild på Malcom X (ja, precis, den svarta militanta rasisten som avskydde rasblandning och som mördades i fejd inom Nation of Islam). Märk väl, jag har inget emot Malcom X men finner det hycklande att kalla sig “antirasister” medan man vurmar för militanta rasister.

Den andra inblandade är fotografen David Lagerlöf. Han arbetar på Expo. Övriga kommentarer överflödiga.

Handlingen

Maria-Teresa Asplund kliver fram och går emot Nordiska motståndsrörelsens demonstrationståg. Hon håller sin knutna högernäve högt och står snart öga mot öga med NMR:s ledarskap. Bilder tas innan funktionärer puttar bort henne… sedan förs hon iväg av polis.

Asplund har sett göra liknande gester i Stockholm. Hon är en proffsdemonstrant tydligen, och asylaktivist som har deltagit i att stoppa utvisningar med mera.

Asplund håller tal vid en asylmanifestation.
Asplund håller tal mot Sverige och svenskarna.

Inte ens med mina mest objektiva glasögon kan jag se något speciellt i hennes handling. Det var inte särskilt modigt med tanke på den massiva polisnärvaron och det känns föga spontant. Självfallet var det arrangerat av Expo och Asplund.

Resten av regimmedia ställer in sig i ledet. De inblandade säger sig vara förvånade över att bilden blivit viral. Man drar verkligen skämtet långt. Om du får all svensk media och varenda villig lämmel att “dela” så har vi snart en hönsgård av den ensamma fjädern.

Black Power, kommunism och antirasism

Den gamla västerländska hälsningen som numera är förbjuden i flera länder; en utsträckt högerarm, visade att man var obeväpnad. Den är passiv. Den knutna näven, bolsjevikernas “hälsning” som sedan plockats upp av svarta rasister i USA med flera är aggressiv och utmanande. Att Asplund väljer den senare och hyllas för det är ingen slump. Själv hänvisar hon till Nelson Mandela… en svart kommunist och terrorist som sjöng kampsånger om att mörda vita!

De så kallade “antirasisterna” delar arvet från bolsjevismen och det är därför vi har den perversa fronten i samhället idag där homolobbyn och feminister sluter samman med vänsterextremister och antirasister – de är alla grenar på samma sjuka träd.

Slutligen kan vi också, mest för sakens skull, konstatera att Asplunds och Expos “antirasism” är suspekt. De är inte antirasister per se utan antivita. Att svarta skall bevara sin kultur, sitt biologiska arv och så vidare är självklart för dem. Det är bara vita som undantas.

Sveket

En sista kommentar innan detta läggs till handlingarna om det som gör mig mest upprörd. Man arrangerar här ett “ögonblick” i propagandasyfte och detta lyfts sedan fram och årets bild 2016 är egentligen redan avgjord. Det är inte äkta, det kostade inget och det finns ingen själ. Men reducerar de ikoniska ögonblicken och spär ut vad som är “att ta ställning”.

Låt mig visa på en äkta ikonisk bild, en ensam människans protest mot ett kommunistiskt förtryck, med livet som insats. Detta är något annat än vad som nu serveras och heroism som Asplund och Expo med sitt falskspel spottar på.

tankman

Om skribenten

Magnus Söderman

Magnus Söderman

En etnisk svensk man som befinner sig mitt i livet; opinionsbildare, författare och radiopratare på Motgift.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp