Kaplans lunchsällskap eller vårbudgeten?

Henrik Hanell är inte lika "bestört" och "upprörd" över att statsrådet Kaplan ätit lunch med några som för svensk regimmedia är såväl "fascister" som "nationalister". Dock undrar han varför det blev tyst om den svenskfientliga budgeten.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Bostads- och stadsutvecklingsminister Mehmet Kaplan åt middag en gång i somras. Stoppa pressarna! Ty vid sagda middag förekom även vad media väljer att kalla ”fascister”. Alltså är Kaplan oansvarig, saknar omdöme, osv osv.

För det första:

Vad gäller frågan om Kaplans ”brist på omdöme” så har ju karln uppenbarligen valt att representera Miljöpartiet. Vad mig anbelangar är alla diskussioner rörande omdöme därmed meningslösa oavsett vilka han sedan delar middagsbord med.

Föga oväntat har det från vänstern och från kurdiska lobbygrupper höjts kraftig kritik mot Kaplan för att det vid tillställningen ministern besökte förekom representanter från Grå Vargarna. En organisation jag personligen har mycket lite kännedom om men som förefaller vara turkiska nationalister. Nyckelordet där är såklart ”nationalister” och därmed anser sig de som hatar sådant kunna sätta vilka etiketter i övrigt de vill på sagda organisation. Det är klart att Grå Vargarna verkar ha en hel del tämligen våldsamma element i sina led och att de ägnat sig åt politiskt motiverade attacker. Frågan är dock om en sådan som Jonas Sjöstedt skulle vara lika frän i sin kritik om Kaplan ätit middag med medlemmar från PKK? Kurdlobbyn hade definitivt inte varit det.

Lika väntat är det, sorgligt nog, att SD-svansen och annan ”opposition” skriker för att de inte fick den blå spaden att gräva med i sandlådan. På den nivån är det. Jag blir så trött på det där.

”Nu måste media dreva! Birro fick inte äta med Bylund! Men Kaplan går på fest med islamofascister! Buhu! Buhu!”

Sluta lipa era fåntrattar!

Ta av er de där patetiskt rosaskimrande glasögonen en gång för alla och se den bistra sanningen om att ”makten utgår från folket” och ”media skall vara objektiv”.

Det är en chimär.

Personligen skiter jag fullständigt i vilka en representant för Sveriges regering äter middag med. De som är”bestörta”, ”chockade” och ”upprörda” har bevisligen valt att stänga ute verkligheten. Det finns inte en enda politiker med nominell makt i Sverige som har en ryggrad (bildligt talat) och därmed besitter integritet och hederlighet.

För det andra:

Den här historien om Kaplan kom väldigt lämpligt. Vad hände nu med debatten om den totalt svenskfientliga vårbudgeten? En debatt där SD-anhängare och annan opposition på t ex Twitter kunnat göra reellt metapolitiskt arbete. Dog den?

Nåja. Expressen och Aftonbladet skriver ju artiklar om Kaplan och hans middagssällskap.

Då har man ”vunnit” va?

Om skribenten

Henrik Hanell

Henrik Hanell

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp