Barn som säljer majblommor utsatta för mordhot och rånförsöka

Vi lever i en tid när våld, hot om våld och rånförsök av barn som säljer majblommor är tydliga vårtecken.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Vi lever i en tid när våld, hot om våld och rånförsök av barn som säljer majblommor är tydliga vårtecken.

Igår blev en tioårig pojke som sålde majblommor i Vingåker utsatt för ett rånförsök. En man i 20-årsåldern sa åt honom att lämna över pengarna och försökte sedan att ta dem ur väskan där de fanns.

Också igår blev en 12-årig pojke som sålde majblommor i Gävle hotad till livet av en man född 1981.

Det är inte svårt att räkna ut vilka gärningsmännen är. Det är inte svårt att konstatera att detta fenomen är direkt kopplat till den antisvenska politik som politikerna driver och gammelmedia applåderar.

I år i Eslöv förses majblommeförsäljarna med en lapp på rumänska så att de zigenska tiggarna ska veta att barnen inte är konkurrenter. Kan någon minnas att svenska hemlösa eller tiggare någonsin har gett sig på barn som sålt majblommor?

Det är alltid de svagaste grupperna i samhället som först blir lidande. Det ser vi i Sverige idag. Det är människor som inte har någon stark röst och som inte kan fäkta själva. De behöver någon som fäktar åt dem.

Om inte vi gör det, vilka ska göra det? Om inte vi gör det nu, när kommer det att ske?

Ett sunt samhälle med en sund befolkning skulle aldrig acceptera att deras barn rånas… i och för sig inte heller att deras kvinnor våldtas… eller att deras arv bespottas.

Allt färre gör det tack och lov. Men för varje dag vi inte går till storms mot politikerpacket som fortsätter med sin antisvenska gärning eller massmedia som underbygger den och försvarar den, för varje dag det får fortsätta så kommer svenskar att lida.

Att som tio- eller tolvåring blir rånad och hotat när man gör en så god gärning som att sälja majblommor är fruktansvärt. De vill göra något gott, de vill ge av sin tid för att hjälpa andra barn som har det sämre och blir då själva drabbade av hot och våld.

Det är oacceptabelt.

Ibland segrar det goda

I novellsamlingen Glimtar av liv av Magnus Söderman överträffar dikten verkligheten. I en av novellerna, Pojken med majblomman, går det inte som det brukar. Läs och inspireras så verkligheten överträffar dikten.

Om skribenten

Magnus Söderman

Magnus Söderman

En etnisk svensk man som befinner sig mitt i livet; opinionsbildare, författare och radiopratare på Motgift.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp