Fler borde lära av Azizullah Ahmadi

Somliga "flyktingar" som tagit sig hela vägen till Sverige vänder nu kosan hemåt igen. Det blev inte som de hoppades här. Kanske detta är en fingervisning om vad resten borde erbjudas?

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Somliga “flyktingar” som tagit sig hela vägen till Sverige vänder nu kosan hemåt igen. Det blev inte som de hoppades här. Kanske detta är en fingervisning om vad resten borde erbjudas?

Den 17 februari skrev jag om så kallade flyktingar som ville återvända till sina hemländer. Nu tänker jag göra det igen. För hemvändandet fortsätter, om än inte i den takt som vore lämplig. Invällandet leder med råge fortfarande.

Tillåt mig att citera mig själv:

“Jag har aldrig brytt mig om vad folk tycker om det jag säger varför jag heller inte brytt mig om att kalla den absoluta majoriteten av asylanterna (nu som tidigare) för lycksökare. De flyr inte från ond bråd död utan snarare ‘flyr’ till ett hopp om en bättre ekonomisk tillvaro.”

Detta är fortfarande sant vilket en artikel hos Sveriges radio vittnar om. Man berättar i den om asylsökande afghaner som vill återvända hem igen. På tre månader har 294 stycken tagit tillbaka sina asylsökningar. Varför? Enligt Migrationsverket handlar det om att “förväntningarna om det där bättre livet i Europa inte förverkligades när de väl kom fram.”

Detta styrks av en hemvändare, Azizullah Ahmadi, som sedan tillägger:

– Det var lättare i Afghanistan. Jag känner mig inte hemma här i Sverige.

All heder åt de som åker hem. Låt oss hoppas att fler följer deras exempel. Låt oss också hoppas att folk i gemen kommer till sans med att dessa uppenbarligen inte hade asylskäl från början utan att de tog sig hela vägen till Europa och Sverige med förhoppningen om ett bättre liv. Istället för att stanna hemma och skapa detta bättre liv ville de ta genvägen och få det. Ja, till och med 48 “ensamkommande flyktingbarn” finns bland de hemvändande. Inte nog med att barnen tog sig hit själva, nu åker de hem av egen maskin. Sådana handlingskraftiga barn gör bäst nytta hemmavid.

Nu återstår att se om myndigheterna tar efter Azizullah Ahmadis exempel och justerar politiken. Kan man folk resa hem till exempelvis Afghanistan så bör ytterst få ha asylskäl därifrån. Kanske vore det bättre om de uppmanades att inte ens försöka ta sig hit… kanske vore det bättre om Europas yttre gränser täpptes till.

Eller ska tjuten om att “de flyr för sina liiiiiiv” fortsätta eka?

Förstå lögnen om “flyktingkrisen”

Beställ Magnus Södermans bästsäljare “Fästning Europa”, en liten händig skrift på 66 sidor men med ett sylvasst och viktigt innehåll. Läs den själv och ge en till en vän som behöver förstå det hela lite bättre.

Om skribenten

Magnus Söderman

Magnus Söderman

En etnisk svensk man som befinner sig mitt i livet; opinionsbildare, författare och radiopratare på Motgift.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp