Terror i Bryssel – Europa under attack

Dubbla explosioner och skottlossning på Bryssels flygplats Zaventem. Många döda. Sedan, explosioner vid tunnelbanestationen Maelbeek. Europa är under attack.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Dubbla explosioner och skottlossning på Bryssels flygplats Zaventem. Många döda. Sedan, explosioner vid tunnelbanestationen Maelbeek. Europa är under attack.

Just nu händer mycket och när jag skriver detta har det bara gått en och en halv timme sedan det smällde på flygplatsen i Bryssel. Men detaljerna är inte intressanta just nu. Helhetsbilden kommer att klarna vad det lider.

Det jag vill skriva om är de reaktioner jag ser på sociala medier samt vad som borde göras men vad som kommer att göras.

Politiker skriver att de förfasas av det som skett, att det är fruktansvärt och att de känner med offren.

Politruk5

Politruk3

Politruk2

Skitprat!

Offren, ännu namnlösa för oss, men alldeles säkert turister och affärsresenärer – män, kvinnor och barn – dör på grund av den politik som politikerna för. Terrorism är ingen naturlag, inget som måste finnas, den skapas av politikerna själva. Hur kan ni läsa om här.

Carl Bildt var i alla fall ärlig. Han var sur över att det kackades på den egna bakgården:

Politruk4

Utan att veta säkert så var det terrorattacker i Bryssel och att det som skett är svar på de gripanden vi läst om den senaste tiden i staden. En eller flera terrorceller kände att snaran drogs åt så de agerade. Fler, många fler, finns kvar därute. De har kommit till Europa i “flykting”-strömmarna eller är andra generationens främlingar som bara känner hat gentemot värdlandet.

Hur borde det lösas?

 • Stäng Europas gränser
 • Internera
 • Deportera
 • Repatriera
 • Sluta destabilisera de regimer som håller ordning

Vad kommer ske?

 • Fortsatt massinvandring
 • Inskränkningar av individens frihet
 • Nya lagar
 • Mer övervakning
 • Militariserad polis
 • med mera…

Vi vet inte hur många som idag miste sina liv på grund av det samhällsexperiment som politikereliten driver. Hur många mödrar förlorade ett barn, hur många fäder? Hur många familjer får sina liv sönderslitna i detta nu?

Tankar man inte vill tänka.

Men detta är verkligheten i Europa 2016. En verklighet vi måste göra allt som står i vår makt att förändra. Och det börjar med “våra” politiker som driver oss mot avgrundens rand.

Om det råder ingen tvekan.

Vet mer

I Motgifts temabok om terrorism tittar vi närmare på terroristattentat och terroriststämplade organisationer genom historien, och väljer även att blicka framåt för att se hur terrorismen kan utvecklas i framtiden. En viktig bok för den som vill förstå vad som sker i Europa, varför och hur det kan komma att gestalta sig framöver.

Om skribenten

Magnus Söderman

Magnus Söderman

En etnisk svensk man som befinner sig mitt i livet; opinionsbildare, författare och radiopratare på Motgift.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp