Balanserad rapportering om Sverige är “hetsjakt” enligt gammelmedia

Expressen som jagat nationellt sinnade privatpersoner och hängt ut dem har nu mage att kalla Daily Mails reportage om Sverige för en "hetsjakt".

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

När världens största engelskspråkiga nyhetssajt, Mail Online (Daily Mails webbsida) följt situationen i Sverige och rapporterat, förvånansvärd ärligt och sakligt, om den besvärande verklighet som svensk media och svenska politiker försökt dölja i “flykting”-invasionens spår, blir det mycket sura miner här hemma.

I en rad artiklar har Daily Mail beskrivit situationen i Sverige för sina läsare. Man har gjort reportageresor och var närvarande under rättegången mot Alexandra Mezhers mördare; “flyktingbarnet” som inte var något barn. Detta faktum var något tidningen förklarade.

Artiklarna om ett Sverige som gammelmedia gör vad de kan för att dölja rörde upp känslor hos svensk PK-media. Expressens Csaba Bene Perlenberg gick så långt att han menade att Daily Mail var att jämföra med “svensk rasistmedia”.

Förutom “flyktingbarnen” och reportage från det mångkulturella Sverige har Daily Mail också påpekat hur svenska media blåste upp medborgargardet som dök upp kring centralstationen i Stockholm i januari. Det finns inga polisanmälningar exempelvis, inte heller videofilmer från de påstådda massattackerna mot “flyktingbarn”. För den intresserade genomförde Motgift en intervju med nämnda medborgargarde i vilken de själva berättar vad som hände.

Daily Mails bevakning av Sverige har uppmärksammats av Sveriges ambassad i Storbritannien vilka skriver i en rapport hem:

”Daily Mail framhåller Sverige som naivt och ett avskräckande exempel på vilka konsekvenser en liberal migrationspolitik kan ge.”

Vidare konstaterar man att synen på Sverige förändrats i takt med att effekterna av den svenska vansinnespolitiken blivit synbara. Man skriver:

”Från att Sverige har setts som ett föregångsland som symboliserar humanism, solidaritet, öppenhet lyfts framför allt de utmaningar som det svenska samhället står inför fram med anledningen av det stora antalet flyktingar.”

Enligt Expressen rör det sig om en “hetsjakt på Sverige“. I sammanhanget blir hyckleriet uppenbart. Expressens David Baas jagar nationellt sinnade med hjälp av AFA-dokumentations/Researchgruppens uppgifter (som de kommit över genom dataintrång) och detta applåderas, medan nyheter som speglar den bild många svenskar har av Sverige per automatik är “hat”.

Sammalunda reagerar politikerna. När den tillrättalagda bilden avslöjas av utländsk media beklagar man sig. Man beklagar sig inte över de övergrepp som svenskarna utsätts för och man ignorera den svenskfientlighet som råder. Det man reagerar mot är att en mer sann bild av det svenska misslyckandet förmedlas.

Mer behöver inte sägas.

Om skribenten

Magnus Söderman

Magnus Söderman

En etnisk svensk man som befinner sig mitt i livet; opinionsbildare, författare och radiopratare på Motgift.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp