“Juridisk abort” för män borde tas emot med varm hand

Liberala ungdomsförbundet i Väst har beslutat att verka för att "juridisk abort" för män skall införas. Beslutet väcker känslor hos både "höger" och "vänster".

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Liberala ungdomsförbundet i Väst har beslutat att verka för att “juridisk abort” för män skall införas. Beslutet väcker känslor hos både “höger” och “vänster”.

Jag är motståndare till den fria aborten. Själva idén är absurd, konsekvenserna groteska och den bevisar att vi inte lever i ett civiliserat samhälle. Men den är ett faktum idag så låt mig utgå från det.

En kvinna som blir gravid kan genomgå en abort och döda sitt foster. Detta kan göras helt fritt fram till vecka 18; kvinnan behöver inte motivera sitt beslut och fadern kan inte hävda någon rätt om han motsätter sig idén att hans telning skall dödas.

Sådan är lagen.

Vidare kan kvinnan också välja att föda sitt barn, även om fadern anser att abort är enda lösningen. Han har således ingen rätt åt det hållet heller (vilket naturligtvis är rimligt). Dock måste han ta ansvar för barnet enligt lag och kan tvingas till blodprov i en faderskapsutredning om sådan krävs. Mannen har ingen rätt oavsett perspektiv i frågan.

Detta anses vara rätt och rimligt.

Men det är ju fullkomligt orimligt, orättvist och diskriminerande sett utifrån ett modernt och jämställt perspektiv. Kvinnan har makt över liv och död samt över fadern i den mån att han är maktlös inför hennes val samt att han får ta konsekvenserna även om han inte vill. En kvinna som inte vill ta konsekvenserna kan göra abort, mannen kan bara hålla tyst och betala.

I det sammanhanget är ju LUF:s förslag ett steg mot ytterligare jämställdhet och borde välkomnas av alla parter. Men så blev det alltså inte.

Den liberale debattören Ivar Arpi var tydlig på sin twitter:

ArpiTwitter

Jag håller med i sak. Men Arpi är också också anhängare av den fria aborten. Han skriver följande i en ledare i GP i juli 2012:

“Att ge kvinnor mer inflytande och möjligheter till utbildning, abort och rätten att välja partner förändrar kulturer till det bättre.”

Detta går inte ihop i min värld. Hur kan man säga att männen skall “man up” medan kvinnorna skall kunna döda sina ofödda barn fritt?

Att vänstern inte gillar det är också underlig, eftersom jämställdhet är deras hjärtefråga. Men vi kan läsa följande på sajten Politism om LUF:s förslag:

“Den chansen består alltså i att inte alls behöva ta ansvar för sina handlingar? På så sätt slipper en snubbe som gör ‘juridisk abort’ till exempel betala underhåll för barnet som han satt till världen, medan mamman sedan ensam får förklara för sitt barn att ‘pappa aborterade dig och kommer inte att finnas i ditt liv’.”

Hyckleriet är totalt.

I vänsterns fall handlar det om att det inte handlar om jämställdhet och aldrig har gjort det. Det handlar om ett krig mot traditionella värderingar och familjen som samhällsbärande ryggrad. Därtill handlar det också om att skapa konflikter, vilket är en grundläggande marxistisk doktrin.

Vad gäller Ivar Arpis ställningstagande har jag ingen enkel förklaring, likt den vi kan konstatera hos vänstern. Någonstans känns det som att han får välja vilken sida han skall stå på: antingen för fri abort och därmed “juridisk” dito, eller inte.

Dock kan man konstatera att ingen part, utom den traditionella nationella, tar hänsyn till barnet i sammanhanget.

Jag håller med Arpi om att den som har sex också ska räkna med barn. Är man inte beredd att bli far eller mor så ska man inte ha sex. Punkt. Har man sex får man ta ansvar för det liv som kan uppstå och skulle något vara allvarligt fel bör möjligheten till abort finnas, i undantagsfall.

Ansvaret vilar lika tungt på mannen som kvinnan. Svårare än så är det inte.

Etiketter

Om skribenten

Magnus Söderman

Magnus Söderman

En etnisk svensk man som befinner sig mitt i livet; opinionsbildare, författare och radiopratare på Motgift.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp