Motgift anklagas för antisvensk verksamhet av myndighetsorgan

I senaste numret av Tidningen Hemvärnet finns en artikel med rubriken "Varning för falska nyheter". De "falska nyheterna" står alternativmedia för.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

I senaste numret av Tidningen Hemvärnet finns en artikel med rubriken “Varning för falska nyheter”. De “falska nyheterna” står alternativmedia för.

Skribenten (tillika chefredaktör och ansvarig utgivare) Therese Åkerstedt inleder med att utpeka såväl Sputnik News som RT (Russia Today) som “alternativa nyhetssajter”, för att sedan nämna Nyheter Idag, Exponerat, Nya Tider, Motgift och Avpixlat i samma andetag.

Låt oss börja där. Såväl Sputnik som RT är inte alternativmedia utan mer eller mindre statlig rysk media och bör placeras i samma fack som den svenska public service eller Aftonbladet och Svenska Dagbladet med flera. Tidningen Hemvärnet blandar här äpplen och päron.

Därefter tar sig Åkerstedt rätten att definiera den alternativa median i Sverige, hon skriver:

“Även om sajterna har olika avsändare är syftet att minska förtroendet för myndigheterna och Sverige genom att påverka allmänhetens uppfattning, det politiska beslutsfattandet och de etablerade medierna”.

Att det är fult att ljuga lärde sig aldrig Åkerstedt.

Motgifts hela verksamhet handlar om att berätta om sådant som myndigheterna och gammelmedia inte berättar. Därtill vill vi påverka opinionen i en svenskvänlig riktning. Om det betyder att förtroendet för myndigheterna minskar så är det snarare deras problem. Sluta ljuga och bedra folket!

Det är också uppenbart att man försöker sammanblanda Motgift med rysk media genom någon form av skuld genom samröre. Att Motgifts Magnus Söderman har inreseförbud i Ryssland verkar ha gått dem förbi.

Sist men inte minst skall vi titta på Tidningen Hemvärnet och deras trovärdighet. Tidningen ägs och ges ut av rikshemvärnsrådet. Rikshemvärnsrådet är en statlig nämnd under Försvarsdepartementet. Ergo, tidningen är en del av försvarsmakten och vad man kan kalla för det politiskt korrekta Myndighetssverige.

Vilken kan vi då antaga är deras agenda? Att upprätthålla och försvara systemet. Precis som inom polisen och andra myndigheter är militärledningen politiskt tillsatt och därmed en del av den svenskfientliga politik som förs.

En tidning som ägs och ges ut av svenska staten, vilka också tillsätter dess chefredaktör och ansvariga utgivare, har alltså mage att anklaga Motgift för att sprida “falska nyheter” för att underminera Sverige.

Det måste ses som ett gott betyg för oss när ett statligt propagandaorgan som Tidningen Hemvärnet går ut till sina medlemmar och försöker förmå dem att inte ta del av alternativa nyheter och analyser. Man ska hålla sig till “etablerade medierna”, inte sprida länkar från oss eller följa oss på sociala medier. Det är kontentan av propagandisten Åkerstedts artikel i tidningen.

Om skribenten

Redaktionen

Redaktionen

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp