AFA hotar att lägga tysk stad i ruiner

Tyska så kallade antifascister publicerar ett öppet hotbrev mot staden Clausnitz. Välkomna flyktingarna eller er stad “hamnar i ruiner” är budskapet. Kommer folket vika sig för hotet?

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Tyska så kallade antifascister publicerar ett öppet hotbrev mot staden Clausnitz. Välkomna flyktingarna eller er stad “hamnar i ruiner” är budskapet. Kommer folket vika sig för hotet?

I framförallt före detta Östtyskland är motståndet mot främlingsinvasionen kompakt. Det tar sig uttryck i stora demonstrationer som Pegidas i Dresden (och annorstädes), genom mindre demonstrationer i anknytning till nya asylhem samt i direkta aktioner mot asyltransporter och asylcenter. I staden Bautzen satte någon fyr på ett asylhem. Många ur lokalbefolkningen applåderade och några försökte hindra brandkåren från att släcka.

I slutet av förra veckan blockerade boende i den sachsiska staden Clausnitz en buss med asylanter. Under två timmar kunde inte de så kallade “flyktingarna” stiga av medan demonstranterna ropade “Wir sind das Volk” (Vi är folket) vilket är samma slagord som östtyskarna riktade mot DDR-regimen innan muren föll.

I efterdyningarna av detta har anonyma “antifascister” riktat hot mot staden genom ett “öppet brev” publicerat hos Indymedia. Man skriver bland annat:

“Vi i Antifa besökte er by, er vackra by /…/ Saker kan gå sönder, traktorer kan självantända /…/ Om ni skrämmer en enda flykting till som kommer det bli konsekvenser för er /…/ Er by kommer att bli en ruin.”

Detta öppna hot om våld mot folk som inte tycker som antifanterna och protesterar går naturligtvis myndigheterna och media förbi. Säkerhetspolisen som annars har bråda dagar med att jaga demokratiska partier som NPD verkar ignorera uppenbara uppmaningar till (och hot om) terrorism.

Självfallet finns det inom den tyska vänsterkriminella miljön flera motiverade och kompetenta individer och grupperingar. Man är heller inte främmande för att använda våld. Detta vittnar otaliga “demonstrationer” och “gatufester” om, där syftet har varit att ge sig på polis. Man försöker också, likt i Sverige, hindra nationella från att demonstrera så fort tillfälle ges.

Huruvida man menar allvar med att (försöka) lägga Clausnitz i “ruiner” återstår att se. Hittills har man bara publicerat några bilder på klotter utförd i nattens mörker. Självfallet går det inte att utesluta att man kommer att samla sig för att demonstrera i staden vid tillfälle, det har man kraft till.

antifaC

Sant och visst är också att den militanta antifascismen kommer att bli mer aktiv och våldsam i samband med det sönderfallande Europa – det ligger i deras natur och vi har kunnat se det genom historien.

Men man gör nog bäst i att undvika en landsbygdsort som Clausnitz och hålla sig till den urbana miljö man är van vid. Det är i alla fall vårt tips till antifanterna. Motståndet mot den förda folkmordspolitiken i Tyskland kommer inte vika ner sig i första taget.

 

Om skribenten

Redaktionen

Redaktionen

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp