Artikel Kultur

50 år senare och allt låter precis likadant

Här om sistens tog vi upp en gammal. Den handlade om att ambulanspersonalen skulle utrustas med skottsäkra västar. Det fick mig att ta en promenad längs minnenas allé och konstatera att samhällsdebatten är som en skiva som hakat upp sig.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Här om sistens tog vi upp en nyhet i Nyhetstimmen som visade sig vara från 2003. Den handlade om att ambulanspersonalen skulle utrustas med skottsäkra västar. Det fick mig att ta en promenad längs minnenas allé och konstatera att samhällsdebatten är som en skiva som hakat upp sig.

Jag tror att alla nationella som varit politiskt tänkande under några år någon gång reflekterat över hur det lät i början av deras “karriär” och hur det låter nu. Media och politiker har inte förändrats mycket. Själv gick jag tillbaka till början av 1990-talet och minns att jag läste om att Sverige måste bli bättre på integration och att ta itu med de kriminella som hotade att ta över olika förorter. Här om dagen läste jag exakt samma sak i någon kvällstidning och rubriken var exakt den samma…

Inget har förändrats på 20 år och man ropar på samma saker; bättre integration, mer närvarande polis, bättre skola och så vidare. Jag frågade en äldre vän som kunde gå ytterligare 20 år tillbaka och han vittnade om att det låtit likadant sedan Sverige tog beslutet att bli en mångkultur år 1975. Läser vi sedan Olof Palmes tal från 1965 så inser vi att det var likadant för 50 år sedan.

Det som skett är att problemen förvärrats och fördjupats. Det som skett är att politiker och media hållit sin kurs och mött de ökande problemen med samma argument. I 40 år har det pågått och inget – absolut I N G E T – har blivit bättre. Är det inte häpnadsväckande?

När den initiala skammen över att du blivit dragen vid näsan och grundlurad i årtionden gått över så är det dags att återta initiativet och arbeta för den enda lösning som hittills inte har prövats. Det är att se till så att en politiks kraft växer fram, vilken vågar pröva på nya grepp som. Inte integrera utan internera; inte öppna gränser utan deportation; inte undfallenhet utan hårda tag med Sverige och svenskarnas väl som första och enda prioritet.

Politikerna i regering och riksdag har inte lyckats med något på 40 år (utom att göra det värre) och massmedia har under samma tid varit deras villiga apologeter och propagandister.

Vad säger du, är det inte nog nu?

Om skribenten

Magnus Söderman

Magnus Söderman

En etnisk svensk man som befinner sig mitt i livet; opinionsbildare, författare och radiopratare på Motgift.

Varning för falska nyheter!

Varning för falska nyheter!

 

Tro inte på gammelmedias lögner! Gör som mer än 6000 andra och skriv upp dig på Motgifts nyhetsbrev och få en sammanfattning av det viktigaste från Skandinaviens ledande svenskvänliga alternativmedia. 

Det är helt gratis och du kan säga upp din prenumeration när du vill.

Du är nu uppskriven på nyhetsbrevet - välkommen!