5-årig pojke gick på julledighet, kom tillbaka som flicka!

Efter julledigheten i engelska Nottinghamshire kom ett brev hem till samtliga föräldrar med barn i en förskoleklass. Där berättades att ett av barnen inte längre skulle behandlas som pojke utan numera är en flicka.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Efter julledigheten i engelska Nottinghamshire kom ett brev hem till samtliga föräldrar med barn i en förskoleklass. Där berättades att ett av barnen inte längre skulle behandlas som pojke utan numera är en flicka.

Pojken är fem år gammal och bara ett av många barn i området som enligt myndigheterna upplever en våg av barn med könsidentitetsstörningar. Att erkänna barnens “rätt” att identifiera sig med annat kön är lagstiftat varför skola och övriga myndigheter måste stötta barn som är transpersoner.

Mari Kontogianni, psykolog och sociolog, menar att barn redan vid tre års ålder kan känna att de är födda i fel kön och att man ska ta på allvar om barnen ger uttryck för det. Detta tänk gjorde det exempelvis möjligt för landets yngsta transperson, treåriga Danni McFadyen, att bli flicka.

Enligt The Gender Identity Research and Education society har man sett en 50-procentig ökning av barn som är transpersoner.

Om jag vaknar upp i morgon och hävdar att jag är ett fruntimmer, tar tantens behå och klämmer mig in i någon av hennes kjolar och ramlar in på kontoret så hoppas och ber jag att mina nära och kära; vänner och kollegor inser att jag blivit knäpp. Sedan hoppas jag att insatser görs för att få mig att komma till sans igen. Jag vill inte att man omfamnar min galenskap och bekräftar den.

Vidare hoppas jag att om det sker en ökning av dylikt beteende i det område där jag bor, så kommer myndigheterna leta efter gifter i vattnet, maten, marken och luften. Jag vill inte att man stiftar lagar som säger att de istället skall underlätta det hela och släpper fram en socionom som hävdar att det hela är i sin ordning.

Jag är övertygad om att det finns ett fåtal som lider, på riktigt, av könsidentitetsstörningar samt att detta väldigt tidigt går att korrigera. Det är inte detta jag talar om. När myndigheterna säger att de upplever en “ökning” bland barn, så unga som tre år, vilka hävdar sig vara “födda i fel kropp” så är det fara på färde. Det är något som måste gås till botten med och rent vetenskapligt utredas – det är nämligen vara sig rimligt eller i sin ordning.

Men i normkritikens och dekonstruktionens tidevarv är allt bak och fram. Ett barn som säger sig vara flicka skall bekräftas; av hem, skola och myndigheter. Det naturliga vore ju precis tvärt om, att det först avfärdas och sedan utreds ordentligt. Man går inte hem över jullovet som femårig pojke för att sedan komma tillbaka några veckor senare som flicka.

Detta är barnmisshandel och ett svek utan dess like.

Om skribenten

Magnus Söderman

Magnus Söderman

En etnisk svensk man som befinner sig mitt i livet; opinionsbildare, författare och radiopratare på Motgift.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp