Fredrik Hagberg: Nödvändigheten av medborgargarden

Nordisk Ungdoms talesman, Fredrik Hagberg, skriver här en dagsaktuell debattartikel med tanke på de medborgargarden som bildats runt om i landet.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Det svenska samhället har under många år lidit av ett ökat våld och ökad otrygghet. Med det extrema inflödet av så kallade ensamkommande flyktingbarn, eller skäggbarn som de lite humoristiskt kallas då mer eller mindre alla är unga män i vapenför ålder med skägg och inte några väna barn, har situationen som alla känner till eskalerat.

I ett samhälle där polisen inte längre sköter sin uppgift är medborgargarden ett naturligt engagemang. Det kan jämföras med frivilliga som hälsar på äldre när åldringsvården inte hinner med eller frivilligbrandkårer som idag är stommen i brandförsvaret i många glesbygdsområden. Grannsamverkan mot brott är ett annat exempel eller varför inte ta Missing People. Det handlar helt enkelt om personer som tar ansvar för det samhälle de lever i och är beredda att med ideellt engagemang hjälpa sin nästa.

När ett barn sexuellt ofredas på ett badhus, eller när en pensionär brutalt rånas på öppen gata då önskar vi att någon – men helst en hel bunt – kliver fram och försvarar dessa. Det är det enda anständiga!

Ett samhälle, även med en fungerande statsmakt (som Sverige knappast har), är i behov av ett engagerat civilsamhälle av människor som bryr sig och arbetar för det allmänna bästa. I ett land som Sverige där polisen inte längre gör sitt jobb är det både naturligt och eftersträvansvärt att personer sluter sig samman för att efter bästa förmåga skydda varandra och samhället de lever i. Ett lands inre säkerhet hört till en av samhällets mest absolut grundläggande funktioner. Ett medborgargarde är såldes något väldigt viktigt, naturligt och gott, i synnerhet om det inte finns poliser på plasts som gör sitt jobb.

Polisen står inte bara handfallen utan har aktivt mörkat med hemligstämplade brottskoder och ser mellan fingrarna med invandrarrelaterad brottslighet. Polisen accepterar att 30-åring har ID-handlingar för 14-åringar och blir således straffimmuna m.m. Till råga på allt meddelar nu polisen att en särskild enhet är upprättad för att med kraft slå ner på, inte brottsligheten och våldet, utan de medborgare som försöker göra något åt problemet genom att organisera medborgargarden.

Sveriges inrikesminister Anders Ygeman fördömer i hårda ordalag personer som agerar mot kriminella invandrare. Givetvis går även ett löjligt twitterdrev där vänsterkvinnor seriöst verkar mena att de skulle förhöra sig om personen som avstyr en våldtäkt röstar på SD eller inte – att de hellre skulle låta någon våldföra sig på dem än att män med möjliga SD-sympatier skyddar dem.

Budskapet trummas samstämmigt ut från journalister, politiker och polisledning att svenskar som organiserar sig för att dämpa effekterna av massinvandringen och polisens misslyckanden ska stoppas, att dessa på något sätt är onda, att de är ett större hot än kriminella gäng som attackerar vanliga medborgare!

Vad kan vi dra för slutsatser av det? Bortsett från det uppenbara att den nuvarande eliten både aktivt och öppet vill bryta ner samhällets mest grundläggande delar så visar det något mer. Att den politiska eliten är rädd, för dem vet att om du och jag organiserar oss i samhället och för samhället, låt vara om det är via ett medborgargarde för att skydda vanliga hederliga medborgare, för att dela ut mat och kläder till svenska hemlösa som riskerar att frysa ihjäl eller besöka en äldre på ett hem som ingen annan bryr sig om, kommer vi genom våra aktiviteter visa på ett konkret alternativ till makten och det anti-samhälle de leder oss mot.

Låt oss påbörja återbyggandet av vårt samhälle här och nu, vänta inte på att den politiska klassen ska falla eftersom den kommer att falla just p.g.a. vårt samhällsengagemang.

Fredrik Hagberg
Talesman, Nordisk Ungdom

Om skribenten

Insändare

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp