Patrullerande poliser med automatvapen ska bli det nya normala i Sverige

Häromsistens dök det upp flera poliser i Södertälje centrum, beväpnade till tänderna med automatvapen. Detta skall nämligen bli det nya normala i Sverige.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Häromsistens dök det upp flera poliser i Södertälje centrum, beväpnade till tänderna med automatvapen. Detta skall nämligen bli det nya normala i Sverige.

Många centrumflanörer blev oroliga när poliserna dök upp med förstärkningsvapnet MP5 på stan. Den naturliga frågan var om något allvarligt hade hänt, eftersom det just är vid allvarliga insatser som polisen brukar ta fram dessa vapen (varför de kallas förstärkningsvapen). Men oron för det var obefogad. Polisen patrullerade bara som vanligt.

Sedan hotbilden höjdes mot Sverige efter terrordåden i Paris i November ingår det i polisens kommendering att patrullera med automatvapen och detta tycker man från kårens håll det vore bra om folk vande sig vid:

– Det här ska vara ett normalt inslag som folk inte ska reflektera över.

Så säger polisen Patrik Thorsén till lt.se.

I samma takt som Sverige förändrats demografiskt och blivit en del av EU med fri rörlighet samt varit delaktiga i krigen i möna-regionen som en del av USA:s krig mot “terrorism” har också svenska polisen förändrats.

De gamla uniformerna fick ge vika för mer militäriska dito, skyddsvästar blev var konstapels ägodel, ammunitionen blev mer effektiv och nationella insatsstyrkan har bara växt och växt.

Detta är naturligt och självklart just med tanke på hur Sverige förändrats från ett homogent folkhem till ett splittrat land. Polisens förändring följer Sverige försämring.

Och nu ska det nya normala vara poliser med automatvapen på patrull i våra städer. Vad kommer härnäst? Pansarfordon uppställda litet varstans för att vi ska vänja oss? Kanske vägspärrar med tillhörande id-kontroll på Essingeleden med ojämna mellanrum? Lågt flygande Black Hawk-helikoptrar i gryningen. Med tiden blir då detta också ett “normalt inslag som folk inte” kommer att reflektera över!

Koka grodan långsamt!

Om skribenten

Magnus Söderman

Magnus Söderman

En etnisk svensk man som befinner sig mitt i livet; opinionsbildare, författare och radiopratare på Motgift.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp