Det är media som belagt polisen med munkavle

Polisen mörkar signalementen och det är inget nytt. Att gammelmedia försöker använda detta mot polisen i efterdyningarna av DN-gate är absurt, eftersom det är massmedia som är ansvariga för att signalement mörkas.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Polisen mörkar signalementen och det är inget nytt. Att gammelmedia försöker använda detta mot polisen i efterdyningarna av DN-gate är absurt, eftersom det är massmedia som är ansvariga för att signalement mörkas.

Gammelmedia låtsas nu om att det faktum att polisen undviker att skriva ut signalement på misstänkta gärningsmän för att inte uppfattas som rasister vore en nyhet. Vi har sagt det i tre decennier och alternativmedia har skrivit om det åtskilliga gånger. Men det är inte polisen själva som kommit på detta, i alla fall inte från början, utan detta beror på gammelmedia som under åren bedrivit klappjakt på poliser som skrivit ut signalementen korrekt.

Detta låtsas media inte om nu när SvD “avslöjar” polisens interna dokument som säger att man inte ska ta med utseende och etnicitet i händelserapporter som ska komma allmänheten till del. Man vill inte misstänkliggöras för rasism. Men vem skulle misstänkliggöra dem? Svaret: massmedia.

När en närpolis i Globenområdet i Stockholm varnade boende på följande sätt…

“Efter ett flertal inbrott av en ensam gärningsman anträffades en man som betedde sig underligt och inte kunde lämna någon trovärdig redogörelse till varför han befann sig i villaområdet. Han beskrivs som i 40-årsåldern och med ursprung i mellanöstern. Han hade skägg, smalt ansikte och en stor näsa. Bröt på engelska”.

…så gick mediadrevet igång. Aftonbladets Oisín Cantwell menade att polismannen skulle ha följt polisens interna regler (regler som SvD nu avslöjar) och inte avslöja etnicitet eller utseende. 2012 blev det också ett jävla liv efter att Stockholmspolisen skrivit att en gärningsman hade “romskt” utseende. Så fick man inte göra och det påminde snarast om rasbiologi. Det är SvD, Aftonbladet, Expressen, DN med flera tidningar som år ut och år in jagat polisen när de varit för detaljerade. Därmed har journalistkåren framtvingat en polis som håller tyst med viktig information. Det blir absurt när Expressens Mimmi Nilsson intervjuar Varg Gyllander:

– Om det är så att vi vill ha in uppgifter från allmänheten ska vi vara tydliga med att det är därför som vi skriver signalement, det kan hända vid grov brottslighet, i övrigt ska vi vara återhållsamma om etnicitet, säger Varg Gyllander.

Men kan det inte finnas fördelar med att gå ut med signalement?

– Jo det kan finnas många fördelar, men vi gjorde en avvägning.

Det är media som skapat den situation vi har idag, inte polisen själva. Förvisso har vi sett en större självcensur hos polisen under åren som gått, med hbtq och annat trams som en del av utbildningen. Att cheferna är politiskt tillsatta gör inte det hela bättre med tanke på polisens “utveckling”. Men än idag finns det många poliser som inget hellre vill än att skriva ut signalementen eftersom de vill göra ett bra jobb. Dessa konstaplar struntar i vem som begår brottet, de vill bara ha tag på skurken. Men i ett åsiktskorridorens Sverige gör dessa som de flesta svenskar, knyter näven i fickan, håller truten och är glada över att ha ett jobb. Låt den utan skuld kasta första stenen!

När media nu skyller allt på polisen skall vi inte gå i den fällan. Det är media som försöker kollra bort det faktum att de tagits på sängen som de lögnare de är. Det vi ser explodera nu är konsekvensen av den agendajournalistik som Peter Wolodarski på DN var ärlig med att de skulle driva. Agendan är mot Sverige, mot svenskarna och mot all form av ordning och reda.

I sammanhanget förtjänar de flesta poliser vårt stöd, inte vreden. Det är journalisterna som skall bära hundhuvudet.

Om skribenten

Redaktionen

Redaktionen

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp