Uppförandekoder för kvinnor efter sexattacker i Köln

Tyska politiker varna nu för att man inte ska "missbruka" händelserna i Köln under nyårsnatten. Samtidigt skall staden komma med uppförandekoder för kvinnor.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Tyska politiker varna nu för att man inte ska “missbruka” händelserna i Köln under nyårsnatten. Samtidigt skall staden komma med uppförandekoder för kvinnor.

Motgift har tidigare skrivit om de “sexattacker”, rån och misshandlar som uppemot 1 000 nordafrikanska och arabiska män utförde mot tyska kvinnor (i skrivande stund har 90 anmälningar kommit in) under nyårsnatten i Köln, Tyskland. Nyheten har nu, några dagar efteråt, fått stor spridning, men så såg det inte ut från början.

De första rapporterna i lokalmedia kom redan under nyårsdagen, men polisen menade att natten varit lugn. De ljög alltså, vilket stämmer överens med uppgifterna i tyska Bild, som gör gällande att polisledningen beordrat mörkläggning av brottslighet kopplad till invandrare och “flyktingar”. Man oroas över att sanningen skall ge kritiker av den förda politiken fler argument.

Omfattningen av det som hände i Köln har dock inte gått att tysta ned. Sociala medier har kokat ju mer fakta som kommer på bordet och Alternativ för Tysklands företrädare, Franke Petra, frågar på Twitter:

”Fru Merkel är detta ”färgglatt och kosmopolitiskt” nog för dig efter vågen av brott och sexuella attacker?”

Också från inom Merkels eget parti, CDU, finns kritik. En parlamentsledamot, Stefan Bilder konstaterar:

”Detta kan inte få fortsätta. Detta behövs på en gång: minskat inflöde, säkra gränser, intensifiering av deportationer, och meningsfull rättvisa.”

Samtidigt arbetar myndigheterna med att dämpa effekterna av det som hänt. Kölns borgmästarinna, Henriette Reker, sa under en presskonferens att det är fel att koppla “flyktingar” till händelsen bara för att det är nordafrikaner och araber som ligger bakom. Sveriges radio rapporterar följande:

“Många tyska politiker har i dag fördömt nyårsnattens angrepp mot tjejer i Köln och flera andra städer, och samtidigt varnat för att missbruka händelserna i syfte att hetsa mot flyktingar.”

Frågan är då rimlig att ställa. 1 000 nordafrikaner och araber har jagat tyska flickor som boskap (som ett vittne uttryckte sig) och polisen säger att de aldrig upplevt något liknande. Hur missbrukar man detta? Genom att konstatera fakta, genom att konstatera att dylikt aldrig tidigare har skett i Europa och att det endast sker på grund av den främlingsinvasion som politikerna drivit igenom och massmedia applåderat? Eller missbrukas det genom att påtala det faktum att det finns såväl kulturella som etniska skillnader att väga in?

Staden Köln skall i alla fall sätta in resurser inför den kommande festivalen för att det som hände under nyårsnatten inte ska hända igen. Man skall ta fram uppförandekoder för tyska kvinnor, rapporterar Fria Tider och citerar borgmästarinnan:

– Vi kommer att sätta in preventiva åtgärder så att kvinnor och unga flickor kan skyddas från sådana händelser. Vi kommer att publicera uppförandekoder på nätet så att dessa unga människor kan vara bättre förberedda.

Om skribenten

Redaktionen

Redaktionen

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp