Påstådd kritik mot ID-kontroller är suspekt

Den 4 januari infördes ID-kontroller av samtliga som reser över den dansk-svenska gränsen. Skall man lita på gammelmedia sjuder nu den skånska vreden.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Den 4 januari infördes ID-kontroller av samtliga som reser över den dansk-svenska gränsen. Skall man lita på gammelmedia sjuder nu den skånska vreden.

Redan innan kontrollerna infördes varnade media för det “kaos” som skulle följa och hur hela regionen nu skulle falla samman samt att det var ett hårt slag mot den europeiska öppenhet som tillsynes alltid har funnits. Att så inte är fallet, “glömmer” man bort. Man “glömmer” också att själva orsaken till kontrollerna är ett desperat försök att minska den anstormning av “flyktingar” som sökt sig till Sverige, inte ett utslag för ett nytt DDR (ja, en och annan han gjort berlinmur-liknelsen trots att just denna hade som uppgift att hindra folk från att lämna landet, inte tvärtom).

Förutom den kritik som är mer av filosofisk art (“öppenheten i regionen”) är det “krånglet” med ID-kontrollerna som den skånska vreden skall bottna i. Samma personer som beredvilligt uppvisar ID när de hyr film, hämtar paket, gör post- eller bankärenden och så vidare skall nu helt plötsligt fått nog av denna gryende fascism? Nej, så är det så klart inte.

Nog uppstår det en viss irritation när de normala rutinerna bryts. Men snart är den nya rutinen det normala och inte mer med det. Den djupa indignation vi läser om är fabricerad av gammelmedia som inte försitter någon chans att föra fram sin agenda, och visst finns det många godhetsapostlar att intervjua i Malmö om man vill.

Men, och det här är det viktiga, du ska inte tro att de svarta rubrikerna hos Sydsvenskan är sanningen.

Slutligen vill Motgift komma med ett förslag för att underlätta kontrollerna. Kontrollera inte alla resenärer utan utgå från etnicitet. De som inte ser ut som européer är de som får visa ID, resten kan passera!

Om skribenten

Redaktionen

Redaktionen

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp