Rätt med “romregister”

Ekot har "avslöjat" att svensk polis samlat uppgifter om så kallade EU-migranter (i folkmun zigenartiggare) trots att de inte varit misstänkta för brott. Är detta ett problem?

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Ekot har “avslöjat” att svensk polis samlat uppgifter om så kallade EU-migranter (i folkmun zigenartiggare) trots att de inte varit misstänkta för brott. Är detta ett problem?

Det är polisens underrättelsetjänst som under ett års tid, med hjälp av ordningspolisen, kartlagt tiggare från företrädesvis Rumänien och Bulgarien. Ordningspolisen har ombetts att ställa frågor om tiggarnas förhållanden och kontakter samt fotografera id-handlingar. Polisen själva förklarar agerandet till Ekot:

– Om vi inom polisen ser att det är en utsatt person som vi misstänker kan fara illa behöver vi ställa frågor av omsorg. För om inte vi ställer frågor, och bryr oss om den enskilde, vem ska då ställa de frågorna?

Registret är tudelat vilket blir tydligt när man tittar på frågorna. Dels handlar det om att få en uppfattning om organisering av tiggeri (människohandel) samt om polisen kan erbjuda stöd. Den frågan finns uttryckligen med, om personen behöver stöd.

Frågar man däremot Fi:s Soraya Post handlar det om något helt annat. Så här säger hon till Expressen:

– Det är återigen ett etniskt baserat register. Hur det går ihop med rättstaten Sverige det förstår jag inte. Antiziganismen är så djup rotad, jag tycker att det är skamligt. Det är fegt att gå på en grupp som är illa behandlad som romer.

Också den zigenska debattören Hans Caldaras (som tidigare menat att ett stort problemet för tiggarna är att unga svenska tjejer försöker köpa sex av dem) stämmer in i Posts klagan och säger till Ekot:

– Det här är återigen en undersökning som grundar sig på etnicitet. Man vill gå ut och säga att man gör det av humanitära skäl /…/ Man vill ha en ursäkt för att få ut dem ur landet.

Alla utom utländska zigenare

Sverige är landet av registrering. Varje person är folkbokförd ned till lägenhetsnummer och vem som helst kan när som helst ta reda på det mesta om sin medmänniska. Varje myndighet har sina register och sjukvårdens anteckningar om dig kan tusentals anställda få fram genom en knapptryckning. Betyg sparas och har du brutit mot lagen sonar du brottet snabbare än registret.

Tydligen skall undantag göras för personer som kommer hit från andra länder, ockuperar privat mark för bosättning, skitar ner och förstör denna ockuperade mark, lever på tiggeri och annat det talas tyst om och så vidare.

ANNONS:

TiggareNej

Om dessa personer registerförs av polisen så är det ett uttryck för rasism helt enkelt. Post och Caldaras anser väl att Sverige bara ska lämna deras fränder vind för våg att göra precis som de vill i landet. Vill de bo någonstans är det bara att de slår ner bopålarna, vill de tigga så gör de det. Vill de använda offentliga toaletter och grisa ned så skall inte svenskar lägga sig i det utan snarare hålla truten och städa upp. Svensken ska jobba och betala skatt så att andra ska kunna leva mer som de vill, i enighet med sina kulturmönster.

Den enda acceptabla omsorg svenskarna får visa zigenarna enligt Post och Caldaras är att låta dem tigga, låta dem ockupera mark så att de kan bo som de vill (samt tillhandahålla el och wc så klart) och erbjuda gratisresor hem igen med jämna mellanrum. Allt utöver det är “antiziganism”!

Register är bra men inte tillräckligt

Att enkom kontrollera och registrera de utländska tiggarna räcker inte hela vägen fram även om det är ett bra initiativ. Mer måste till och samhället måste agera resolut för att håll ordning. Minns när Göran Persson varnade för “social turism” (något Centerpartiet for ut mot så klart), detta är vad vi ser idag.

I och med EU har vi fri rörlighet även om undantag kan användas, men det är just undantag under begränsad tid. Därför måste andra åtgärder sättas in. Bland dessa borde deportering av markockupanter införas såväl som en generell signalpolitik som gör det mycket oattraktivt för tiggarna att komma till Sverige.

Precis som med den utomeuropeiska främlingsinvasionen finns det bara två val. Det ena är att släppa garden och ge upp, det andra är att spotta i nävarna och göra det som krävs. Vad väljer du?

Om skribenten

Redaktionen

Redaktionen

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp