Putins Ryssland värre än Sovjet?

Om vi ska tro det vänsterliberala etablissemangets kritik, så är dagens Ryssland värre än dåvarande Sovjetunionen.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Om vi ska tro det vänsterliberala etablissemangets kritik, så är dagens Ryssland värre än dåvarande Sovjetunionen.

Det kan inte ha undgått någon att det systematiskt under flera års tid pågått en massiv organiserad hetskampanj mot Ryssland ifrån svensk etablissemangsmedia. Samma etablissemang som ständigt förminskar, ignorerar och till och med glorifierar det forna Sovjetunionen. Är det inte anmärkningsvärt hur högljudd och aggressiv dagens kritik är emot Putins Ryssland, när man ställer det i förhållande till avsaknaden av kritik ifrån vänstern mot dåvarande Sovjet?

Statlig radio och tv, Schibstedt, Bonnier-Hirschel och Hjörne-Stampen förmedlar i alla sina offentliga publikationer och produktioner en bild där dagens Ryssland är helvetet på jorden. Oavbrutet handlar det om att Ryssland i allmänhet och Putin i synnerhet är det stora hotet mot global ”västerländsk demokratispridning”. Detta politiskt-mediala narrativ är givetvis inte begränsat till Sverige, utan det svenska etablissemanget följer den globala trenden, men till skillnad från flertalet andra europeiska länder saknar de den väldigt pro-sovjetiska hållningen som Sverige haft vilket gör det hela desto mer hycklande och uppseendeväckande.

Anti-hbt värre än Gulag

Det är svårt att hitta ett annat land där den historiska kommunismen är så förskönad och ursäktad som Sverige. I vårt land kan en skribent för den största dagstidningen oproblematiskt skriva en krönika med titeln ”Tacka Röda armén för befrielsen”. Det gjorde Åsa Linderborg, kulturchef på Aftonbladet den 30:e januari i år. Det säger mycket om vårt debattklimat i Sverige när en sådan krönika kan passera utan större reaktioner. Rent konkret skulle man kunna sammanfatta dagens absurda situation med att det inom den mediala åsiktshegemonin är värre med anti-hbt-lagar än Gulagsystemet.

Gulag var inte lika illa som lagar mot homosexuell propaganda.
Gulag var inte lika illa som lagar mot homosexuell propaganda.

Putins nystiftade lagar som inte på något sätt förbjuder homosexualitet (eller andra sexuella avvikelser) utan endast stoppar utlärande och exponeringen av sexuella abnormaliteter till barn — räknas som värre än att hylla den värsta regimen i modern historia. Vänsterpartiet (före detta ”kommunisternas”) tidigare ledare, Lars Ohly, kunde öppet säga att han blev ledsen när Sovjetunionen kollapsade och Berlinmuren föll. Palme kunde åka över till Honecker och lovorda DDR. Jan Myrdahl och den gammelkommunistiska vänstern kunde försvara Stalin i våra största tidningar. Sven Wollter kan sitta i TV på bästa sändningstid och hylla Lenin. Det är helt legitimt. 

Ett enkelt tankeexperiment kan genomföras för att förstå den svenska medians offentliga inställningen till historiskt radikal vänsterpolitik. När hördes orden kommunist, eller marxist, senast i statlig media (som ska vara objektiv)? Orden används extremt varsamt och aldrig i negativ kontext. Öppet kommunistiska rörelser och organisationer i Sverige som själva bekänner sig till den kommunistiska ideologin kallas inte kommunister — de kallas ”aktivister”. Allt för att skönmåla och inte kladda ner den mediefavoriserade ideologin kommunism. Och för konsekvensens skull är det bara att se på hur man klassificerar motsatsen. Då låter det: ”högerextrema”, ”nazister” och ”fascister”.

Det sista arbetslägret i Sovjetunionen för politiskt oliktänkande — Perm-36  — stängdes 1988. Fram tills dess placerade den hemliga polisen dissidenter och anti-kommunister i miljontals i gulag för att jobba och sedermera dö i ett försök att skapa ett socialistiskt paradis. Förstahandsdokumentation av lägren är svåråtkomlig då så få överlevde, men skildras i sitt kanske mest kända fall av nobelpristagaren Aleksandr Solzjenitsyn som i sitt verk GULAG-arkipelagen beskriver det enorma lidandet och den massiva skala som det skedde i. I Sverige är Solzjenitsyn ett tämligen okänt namn bland allmänheten, här frontas och fokuseras det mer på andra, ”viktigare” överlevare.

Att i Sverige försvara den sovjetiska regimen och det system som skickade miljoner människor i döden för att de hade en annorlunda åsikt är helt och hållet rimligt med svensk standard. Men att i dagens läge skriva en krönika om att Putins lagstiftande initiativ för att skydda barnen i en större svensk tidning vore helt omöjligt. Skribenten skulle förmodligen få sparken direkt, eller långsiktigt frysas ut och förpassas till obskyritet likt det som hände Marcus Birro när han började kritisera delar av den politiska korrektheten.

Intressant nog uppstår den eskalerande och organiserade hetsen mot Ryssland, efter man slutat vara just kommunistiskt. Handelssanktioner och kulturinfluerande destabiliseringsåtgärder borde rent logiskt ha använts som vapen mot Sovjetunionen, men då passade det inte. Sverige och Västeuropa agerade aldrig aktivt för att få ett slut på Sovjet. Men idag satsas det hundratals miljoner om året bara ifrån Sveriges sida för att krossa Putins Ryssland inifrån. Ett sätt som de destabiliserande åtgärderna utförs på är när en medialt hyllad, eller finansierad, grupp som exempelvis Pussy Riot eller George Soros Femen uppmuntras att provocera eller bryta mot lagen, och när de sedan blir lagförda så exponeras detta totalt i media och används som ytterligare en chans att få hetsa mot Rysslands regering.

Inkonsekvent och självmotsägande kritik

Det handlar inte om att kritisera konsekvent ifrån Väst och USA när det kommer till Ryssland, det handlar om en långsiktig agenda. Media ställer här till ett drev när två medlemmar i Pussy Riot blir dömda till två års fängelse (efter amnesti fick de avtjäna ett år i fängelse) för religionshets när de utfört en olaglig aktion i Kristus Frälsarens katedral i Moskva. Putin själv kommenterade händelsen och påminde om just det kulturhistoriska allvaret i ”aktionen” och hänvisade till forna Sovjetunionen och deras förföljelse av kristna, när han sa:

“Landet har mycket allvarliga minnen av den inledande perioden av sovjetiskt styre, då ett stort antal präster blev lidande. Många kyrkor förstördes och vår traditionella tro led stor skada.”

Samtidigt som Pussy Riot-händelsen renderade enorma rubriker här och över hela Europa, och kallades ett hot mot yttrandefriheten med mera, så är det helt knäpptyst i samma mediakanaler när två engelsmän blir dömda för att ha lagt in ”antisemitiska” flygblad i brevinkastet på en synagoga i Blackpool. Där blev straffen fyra och ett halvt års respektive två och ett halvt års fängelse för hets. 

Ironiskt nog så skulle Pussy Riot fått ett enormt mycket hårdare straff om man sprungit in i en synagoga i Frankrike, Tyskland eller England och skrikit om judars tro.

Tur att inte Pussy Riot förnekade förintelsen i Tyskland, då hade straffen blivit mycket hårdare.
Tur att inte Pussy Riot förnekade förintelsen i Tyskland, då hade straffen blivit mycket hårdare.

Inom populärkulturen är det inkonsekventa beteendet likadant. Madonna förklarade i veckan att hon bojkottar Ryssland på grund av deras deras lagstiftning som skyddar barn ifrån HBTQ-propaganda, men fortsätter spela konserter i Förenade Arabemiraten där homosexualitet kan leda till döden.

Detta hyckleri kommer inte lyftas fram av etablerad media, därför måste vi i alternativ fri media fortsätta att ständigt belysa det sinnesrubbade debattklimatet och förljugenheten. Kom ihåg att det är precis samma människor som idag sitter och styr inom svensk media och hetsar upp en farlig stämning mellan Sverige och Ryssland, som inte lyfte ett finger eller ens riktade någon kritik alls mot Sovjetunionens läger för politiskt oliktänkande i unga år. De slutade aldrig sympatisera med kommunismen, och det är anledningen till att det är så plågsamt svårt för dem att ”ta avstånd ifrån kommunismen” som Granskning Sverige så ofta skickligt visar.

Etiketter

Om skribenten

Freddie

Freddie

Regimkritiker och svensk nationalist

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp